用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇家長可分享林護及安柱之面試情况 ? ...
樓主: longtingchun
go

有冇家長可分享林護及安柱之面試情况 ? [複製鏈接]

Please check PM.

原帖由 sukkiu 於 09-4-1 22:49 發表

用呢個理由去問都好,
我唔知報兩間的人數,但個女的同學都報安柱,無人報林護,因為安柱好近個女間小學,行路都行到去,佢地報保祿,伍若瑜,李兆基.

我囡囡都講好易, 咁啱佢抽的題目易答:
英文介紹: 1分鐘介紹自已喜愛的hobby.
小組討論: 香港人最喜愛的人物 (有四個名人可選).

我都認為學校好大部份係睇 考生的學業成績.

原帖由 fion414 於 09-3-30 12:35 發表
longtingchun,

你是否考安柱&林護?

小兒IN林護感覺唔難,冇"鵰鑽"問題..
1. READING:1分鐘內朗讀一篇英文,亞仔話冇生字唔識.
2. 英文自我介紹: 1分鐘介紹你去過地方, 之前會有2分鐘作預備, 亞仔話都OK,不過得1分鐘 ...

咁請問妳大抽獎會否選林檴呢 ?

原帖由 hoanita 於 09-4-2 09:05 發表
我囡囡都講好易, 咁啱佢抽的題目易答:
英文介紹: 1分鐘介紹自已喜愛的hobby.
小組討論: 香港人最喜愛的人物 (有四個名人可選).

我都認為學校好大部份係睇 考生的學業成績.

...

未必會啦, 因為我唔係葵青區的. 中獎機會渺茫.
你呢, 大抽獎會否選林檴呢 ?

原帖由 longtingchun 於 09-4-2 20:40 發表
咁請問妳大抽獎會否選林檴呢 ?

我是葵青區, 會選林檴或安柱, 現在未有决定 !!  妳呢 ?

原帖由 hoanita 於 09-4-2 20:55 發表
未必會啦, 因為我唔係葵青區的. 中獎機會渺茫.
你呢, 大抽獎會否選林檴呢 ?

我係荃灣區, 多數會選荃官.
Good luck!

原帖由 longtingchun 於 09-4-2 21:20 發表
我是葵青區, 會選林檴或安柱, 現在未有决定 !!  妳呢 ?

Good luck to you too !!

原帖由 hoanita 於 09-4-2 21:25 發表
我係荃灣區, 多數會選荃官.
Good luck!

聽講林護有第二次面試?有這回事嗎?

請問如果band 1 跨區報安柱,甲部機會有多大?

謝謝!

原帖由 catnips 於 09-4-28 13:04 發表
請問如果band 1 跨區報安柱,甲部機會有多大?

謝謝!

所有band 1生機會均等, 視乎兩個條件:
1. 全港有幾多學生同你一樣揀安柱, 如果有10個位, 而只得10個人報, 咁你咪百分百囉! 如果1000個, 咁咪機會少
2. 又要睇吓你個隨機編號係先定後, 如果1000個人去抽10個位, 你隨機編號俾其它學生細, 咁你咪機會大囉, 如果你第11個, 咁你咪叫做唔好彩!

想一擊即中就揀冇咁受歡迎嘅學校咪得囉

謝謝!

那安柱是屬於非常受歡迎的,機會很少吧?

原帖由 maglam1985 於 09-4-28 13:17 發表

所有band 1生機會均等, 視乎兩個條件:
1. 全港有幾多學生同你一樣揀安柱, 如果有10個位, 而只得10個人報, 咁你咪百分百囉! 如果1000個, 咁咪機會少
2. 又要睇吓你個隨機編號係先定後, 如果1000個人去抽10個位, 你 ...
‹ 上一主題|下一主題