用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 發展遲緩原因
go

發展遲緩原因 [複製鏈接]

知道發展遲緩有好多原因, 先天或後天都有。但想問各位發展遲緩小朋友既媽咪, 你地知唔知你地小朋友是什麼原因導致佢地發展遲緩?? 其實有咩方法可以追查? 我仔仔係政府醫院出世, 是否應該問返間醫院? 因想生第二個......有d擔心。其實是否不應take risk再生? 你地現在有多少個小朋友??
   0    0    0    0

原帖由 miclui 於 09-3-27 14:36 發表
知道發展遲緩有好多原因, 先天或後天都有。但想問各位發展遲緩小朋友既媽咪, 你地知唔知你地小朋友是什麼原因導致佢地發展遲緩?? 其實有咩方法可以追查? 我仔仔係政府醫院出世, 是否應該問返間醫院? 因想生第二個... ...

我囡囡都係政府醫院生, 我都唔知點解囡囡會遲緩 :( 年紀大生都係一個問題

我第二個女有發展遲緩。一次大抽筋後送進醫院。個個都問出生時有無遇上復雜的事。我又無,是就是出的快了點,自然生產。 後看過腦部的照片後知道她是與生俱來的腦部發展不尋常。
驗了血、查了 DNA、染色體,都正常。 也是查不出一個肯定。 只知遺傳的幾率很低。
同時我們又意外有了第 3 個女兒。現在 3 妹妹有 9 個月了,看她發展正常。 老公說看她比大女兒還聰明。
‹ 上一主題|下一主題