用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 今日收到YORK 4月繳費信
go

今日收到YORK 4月繳費信 [複製鏈接]

今日收到YORK 4月繳費信, 好多$$$$要交.  APRIL 18 要比:
1.  校服 (無問題, 都要比)
$14xx 雜費
$1800 茶點費 (6個月)
$2800 or $5200 準備班 (7月)
$550 or $1100 (準備班車費)

好貴呀, 我唔明點解要响7月開個準備班 , 唔可以8月閞學先做?  我個囡宜家讀緊個間都無咁多嘢, 只是學費+校服.   雜費&茶點費點解要咁早比, 仲要比一年?

真係要唸清楚讀唔讀, 未開學要交咁多錢. 仲未計學費.
   0    0    0    0

我係L2媽咪.你B係讀K1嗎?我女兒就讀的好開心,學到好多嘢'英文水平更加不用多講.一個字:勁

有好多呀!買學校相,學校碟($100隻係佢地自己燒嘅),假期功課,參加d興趣班唔參加又會無優秀獎!d興趣班係$120到一堂唔包用具,但係要你一早交定2-3個月學費!去學校旅行2大1小$550,我有學卷但我用咗讀一年k1要total比多差唔多30000!30000+10000學卷 = 40000

Fr pretty mama

今日收到YORK 4月繳費信, 好多$$$$要交.  APRIL 18 要比:
1.  校服 (無問題, 都要比)
$14xx 雜費
$1800 茶點費 (6個月)
$2800 or $5200 準備班 (7月)
$550 or $1100 (準備班車費)

我都覺得d雜項好貴吓,查實如果你個小朋友是返緊pn,可以不用上這個準備班。因為上緊pn的小朋友基本上已經習慣了上學。

我個女york收o左09-10年讀K1, 想問多些學校情況,除了英文勁,中文又如何?有否教普通話, 水準怎樣?學校是否著重衛生及學生安全?

這個我真的不太知道,但我想知道k2的主流及非主流有什麼分別?講真校舍比較舊。

咁你地比唔比小!讀準備理呀??
讀2個星期個個定係1個月個個呀??

jenise722818

to be honest, if yr child already studying pre-nursery, i think no need to waste this kind of money, as the child adapt to this environment.  But if yr child still studying the playgroup, you can try it. BTW, why dont york dont ask all students go to have a lesson for 1 hr-2 hrs only for the 1st week of the semester?

原帖由 wendy618 於 09-3-27 18:52 發表
這個我真的不太知道,但我想知道k2的主流及非主流有什麼分別?講真校舍比較舊。

新學年K1學生在新校舍上課

我諗住比佢讀2星期.仲想選擇7月中開始既.
http://www.ecfoto.net/suenwaiwai

我都諗住比佢7月中讀2星期.
有新校舍咩?係邊?

原帖由 suenwaiwai 於 09-3-30 00:38 發表
我諗住比佢讀2星期.仲想選擇7月中開始既.

原帖由 happylisa 於 09-3-30 20:28 發表
我都諗住比佢7月中讀2星期.
有新校舍咩?係邊?

金巴倫道

yes yes
原帖由 wendy618 於 09-3-28 17:07 發表
jenise722818

to be honest, if yr child already studying pre-nursery, i think no need to waste this kind of money, as the child adapt to this environment.  But if yr child still studying the playgrou ...

早2日問左學校, 適應班可能會在舊校舍上, 咁米....適應唔到新校舍環境囉

原帖由 water111 於 09-4-4 18:02 發表
早2日問左學校, 適應班可能會在舊校舍上, 咁米....適應唔到新校舍環境囉

好似都仲未起好
‹ 上一主題|下一主題