用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 英國文化協會學英文
樓主: Martin媽咪
go

英國文化協會學英文 [複製鏈接]

原帖由 rabbitpiggy 於 09-4-1 08:41 發表

乜咁差呀??

我個仔係金鐘讀k2, 又ok 喎.

你小朋友讀咩班呀?

我想請教下, 其實上堂係不比家長看的, 點解你會知得咁清楚既? 係咪你小朋友同返你講架? ...

我之前已講我個小朋友係九華上, 九華可以係課室門口睇到, 有個大窗的
另我有很多朋友囝囡都有係金鐘上, 絕大部份都話ok的, 大家唔好節錄我d post, 我唔係話英國文化協會唔好, 只係話係九華教個老師好唔掂, 我有講個代課老師都ok

原帖由 HappyEE 於 09-4-7 23:01 發表

我之前已講我個小朋友係九華上, 九華可以係課室門口睇到, 有個大窗的
另我有很多朋友囝囡都有係金鐘上, 絕大部份都話ok的, 大家唔好節錄我d post, 我唔係話英國文化協會唔好, 只係話係九華教個老師好唔掂, 我有講個 ...

明白晒, thank you.

即使是幾好的課程都須要有heart 的tutors 去教才能達到好的效果.

原帖由 YYML 於 09-4-7 15:00 發表
你說得很對,真的很多人!試想想它不止一個中心,星期六日由有朝早開到最後一班上4:00,再計計每班的人數,哇!

Rabbitpiggy,

我細的小朋友都是由K1學到現在K2,都覺得不錯。但另—個小朋友現在P3,效果就沒有這麼明顯,來年我都考慮 ...

咁你慢慢再唸唸, 來年的都冇咁快要報名.

又或者可以係金鐘附近找另一間給另一個p.3 的小朋友讀, 咁樣都可以同一日和同一時間帶兩個去上堂.

多謝你的建議,  安排課外活動真令人頭痛!

原帖由 rabbitpiggy 於 09-4-8 08:42 發表

咁你慢慢再唸唸, 來年的都冇咁快要報名.

又或者可以係金鐘附近找另一間給另一個p.3 的小朋友讀, 咁樣都可以同一日和同一時間帶兩個去上堂.

原帖由 YYML 於 09-4-8 11:47 發表
多謝你的建議,  安排課外活動真令人頭痛!

不用客氣, 慢慢呢啦, all the best
‹ 上一主題|下一主題