用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 英國文化協會學英文
go

英國文化協會學英文 [複製鏈接]

醒目開學勳章

有無媽咪比過小朋友去英國文化協會學英文, 老師是不同國籍, 唔知好唔好?
   0    0    0    0

原帖由 Martin媽咪 於 09-3-24 11:04 發表
有無媽咪比過小朋友去英國文化協會學英文, 老師是不同國籍, 唔知好唔好?

我個仔由k1開始讀, 現在讀緊k2下學期, so far 我滿意

我眼見, 教他的所有tutors 都是說很pure的英國英文.

我亦有見過看下去似中國人(black hair + eyes)的tutor, 不過因她不是教我個仔, 我亦沒有聽到她說英文.

醒目開學勳章

有無其他媽咪比d意見呢?

原帖由 MayMay_Lee 於 09-3-25 00:58 發表
貴唔貴?
大約幾錢??
thx

http://www.britishcouncil.org/hongkong-english-young-learner-kindergarten-k2-new.htm

原帖由 Martin媽咪 於 09-3-24 11:04 發表

因時間關係, 我阿囝無去金鐘center, 係左九華center上, 那位老師真係差到你唔信, 阿囝話全班都唔知她講什麼, 如果要上, 最好去金鐘

醒目開學勳章

HappyEE,
阿囝話全班都唔知她講什麼, 是發音?????

原帖由 HappyEE 於 09-3-25 10:09 發表

因時間關係, 我阿囝無去金鐘center, 係左九華center上, 那位老師真係差到你唔信, 阿囝話全班都唔知她講什麼, 如果要上, 最好去金鐘

回覆 # 的文章

幾多錢呀?

醒目開學勳章

xiangxiang,
你上網址看, 因不同級, 價錢不同的.

原帖由 xiangxiang 於 09-3-25 12:25 發表
幾多錢呀?

原帖由 Martin媽咪 於 09-3-25 10:35 發表
HappyEE,
阿囝話全班都唔知她講什麼, 是發音?????

一個80磅唔夠老師, 講話好細聲, 英文發音ok, 但用詞好深, 小朋友表示唔明白唔理, 由得d叻d小朋友用中文解釋, 但有時連叻d都唔明, 就skip左算, 經常請病假, 但個代課老師好過佢, complaint就是旦搵個高級來睇5分鐘就走, 跟住覆你無問題, 而且佢跟本handle唔到30個小朋友秩序

30 個小朋友一班?

原帖由 HappyEE 於 09-3-25 16:18 發表

一個80磅唔夠老師, 講話好細聲, 英文發音ok, 但用詞好深, 小朋友表示唔明白唔理, 由得d叻d小朋友用中文解釋, 但有時連叻d都唔明, 就skip左算, 經常請病假, 但個代課老師好過佢, complaint就是旦搵個高級來睇5分鐘就 ...

醒目開學勳章

Hi,
有無媽咪返金鐘center, 好唔好呢?

原帖由 HappyEE 於 09-3-25 16:18 發表

一個80磅唔夠老師, 講話好細聲, 英文發音ok, 但用詞好深, 小朋友表示唔明白唔理, 由得d叻d小朋友用中文解釋, 但有時連叻d都唔明, 就skip左算, 經常請病假, 但個代課老師好過佢, complaint就是旦搵個高級來睇5分鐘就 ...

乜咁差呀??

我個仔係金鐘讀k2, 又ok 喎.

你小朋友讀咩班呀?

我想請教下, 其實上堂係不比家長看的, 點解你會知得咁清楚既? 係咪你小朋友同返你講架?

原帖由 Martin媽咪 於 09-3-31 14:07 發表
Hi,
有無媽咪返金鐘center, 好唔好呢?

我大仔由k1 上到現在k2下學期, 一直都係金鐘上, 我個人覺得so far so good, 冇咩不滿意.

醒目開學勳章

rabbitpiggy,
我朋友個仔由p.3-p.6, 都係在金鐘上, 她都說好, 她仔仔到升上F. 1 就無再讀, 她仔仔現讀英中, 都是在p3-p.6打好英文基礎的, 所以我打算比仔仔讀和問下bk 媽咪報下料先.

原帖由 rabbitpiggy 於 09-4-1 08:42 發表

我大仔由k1 上到現在k2下學期, 一直都係金鐘上, 我個人覺得so far so good, 冇咩不滿意.

我個囡囡在金鐘上過BSE 及K1 老師同環境都不錯,似playgroup,但我個囡就好似唔係好鍾意,而且1個星期得1堂,我覺得冇咩用。

too many kids in the class and my son couldn't concentrate, just end up speaking Chinese...

He goes to another learning centre now and it is much better. Only 4 kids in the group, allowing my son to speak English & get more attention from the teacher.

原帖由 Martin媽咪 於 09-4-1 14:01 發表
rabbitpiggy,
我朋友個仔由p.3-p.6, 都係在金鐘上, 她都說好, 她仔仔到升上F. 1 就無再讀, 她仔仔現讀英中, 都是在p3-p.6打好英文基礎的, 所以我打算比仔仔讀和問下bk 媽咪報下料先.

...

真係好, 終於有positive comment.

因為一直在bk 對british council 好似只有negative comments, 但每次開班的好full, 都唔明點解.

不過總之我大仔上得不錯

你說得很對,真的很多人!試想想它不止一個中心,星期六日由有朝早開到最後一班上4:00,再計計每班的人數,哇!

Rabbitpiggy,

我細的小朋友都是由K1學到現在K2,都覺得不錯。但另—個小朋友現在P3,效果就沒有這麼明顯,來年我都考慮緊是否繼續。細果個想他繼續,但大果個可以有其它課程代替。但在人手和時間安排上,就一定是一齊學或一齊不學最好。 另外,新高小(小五和小六)的課程又好似幾好,所以都未決定如何是好!!!

原帖由 rabbitpiggy 於 09-4-7 09:58 發表

真係好, 終於有positive comment.

因為一直在bk 對british council 好似只有negative comments, 但每次開班的好full, 都唔明點解.

不過總之我大仔上得不錯
‹ 上一主題|下一主題