用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 收到消息來年會轉好多野
樓主: WW
go

收到消息來年會轉好多野 [複製鏈接]

原帖由 家熹媽咪 於 09-4-25 13:51 發表

KEN :

就我所知 , 投訴既家長係一定有 , 尤其係低年班家長 (P.1~P.2) 成件事嚟講 , 我冇能力左右學校既決定 , 就連家教會各成員都冇咁既POWER , 以我所得知返嚟既係 , 學校一宜未有公平咁處理呢件事 , 家教會既成 ...

我支持學校應出通告俾家長投票,多數服從小數,是公平的做法,學校私下做決定,必定野來很多的非議!

成架校車咁多人,邊可能會無聲,要靜就去坐的士啦.........

原帖由 kenichi 於 09-4-28 14:53 發表
成架校車咁多人,邊可能會無聲,要靜就去坐的士啦.........
mouth:" />

我都覺得學校應該出通告俾家長投票, 少數服從多數係小朋友都知o既事黎啦.  用家都冇權選擇, 呢個又係咩道理?  小朋友唔講野除非係病/係啞啦.  希望學校真係要想想點做, 為小朋友著想, 為家長免煩惱就好喇.

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

學生喺校車嘈就換校車商!竟然會有此歪理出自"李小"家長個口!!!!
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪 警惡懲奸~伸張正義~維護法紀 一齊對付馬騮呀袓(老公)

原帖由 -joejoelam 於 09-5-5 17:11 發表
學生喺校車嘈就換校車商!竟然會有此歪理出自"李小"家長個口!!!!

孩子返學 / 放學在校車上嘈 / 玩吓,好正常喎 ...我覺得校車司機及姨姨可以維持到基本秩序,制止佢哋做 D 危險舉動已 OK 啦。有 D 較頑皮或好動的學生,老師既說話都未必肯聽,何况校車姨姨 ...

「我對現時校車商的服務,真係好滿意,跟車姨姨及司機起碼可以令我安心將孩子交比佢哋接送。安全最緊要,可唔可以唔換呀 !!!

真係好驚訝會有家長投訴校巴裏面小朋友太嘈。我平時搭公共交通公具都好多人好嘈啦! 嘻嘻.....咁我洗唔洗去某某巴士公司呀,港鐵呀投訴下呢?

我想請問下有冇人知道有邊幾間校巴公司申請投標呀? 我諗作為一個消費者,應該要有知情權。我最担心投標多數係價低者得,但係質數會有所保留。希望在各位如果係家教會成員,可否提供資料。

我作為家長, 校巴一定要安全至上。

原帖由 kenichi 於 09-4-28 14:53 發表
mouth:" />

無錯 ! 想靜就坐的士或私家車接送 . 我覺得小朋友係校車嘈真係好正常,咁正常嘅行為都竟有人投訴, 真的另人費解???

就算真係想改善嘈呢個問題,都唔係用轉車商呢個方法呀........ ?  陳生陳太做得咁好, 唔好換啦.

學校要對我哋呢班滿意嘅家長公平啲,我哋係用家又係付款者,點解無選擇權?  我讚成家熹媽咪嘅講法(如果結果係一半一半 , 我會接受校方所決定既一切).

請問家長會有無反應比學校要求投票呢!

需然呀女讀左1年, 但我同呀女都對現時校車服務好滿意!

至於飯商同极校服高有所保留
http://i239.photobucket.com/albums/ff277/tammylaw2000/cmama150.gif[/img]

醒目開學勳章

原帖由 onetiger 於 09-4-25 05:52 發表

以我所知是教育局收到家長對校車投訴所以來信要求進行招標 , 此事學校有向家教會說明

可否公開教育局收到家長對校車投訴信內容, 是否因校巴內小朋友的秩序或其他原因。

教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節
‹ 上一主題|下一主題