用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 浸會大學附屬幼稚園,小學及中學(王錦輝中小學) ...
樓主: ka媽
go

浸會大學附屬幼稚園,小學及中學(王錦輝中小學) [複製鏈接]

Re: 浸會大學附屬幼稚園,小學及中學

ka媽

想問下你d校車係大巴定細巴黎,有無安全帶的??

kae

Medium one with seatbelt.

Daphne 寫道:
Medium one with seatbelt.

daphne thanks

kae

校巴: 冠忠遊覽車有限公司
Tel: 2578 1178 (Winnie Wong)

Thanks ka媽! :

akinawong

你問左可否上黎報下料???thanks

因我都想打去問下。

kae

我一陣試

akinawong

好呀,唔該哂。akinawong你住邊頭,因我今朝在屋企樓下見到有架保母車係行 "西貢<>九龍",我巳mark底左佢電話,亦都會打去問佢行唔行浸幼,你係咪住西貢或附近呢?如果係就啱啦。

如你要佢電話我可pm比你。

kae

Kae,

Sorry!我日間要返工,唔是全職媽咪,間唔中偷雞上

akinawon

唔緊要,又唔急0既,我未打去問呀,你阿女會暈車浪呀,咁真係要考慮下。

我個女讀下午班,曾去信去轉上午但都係抽唔到,我諗你而家去信都未遲人0既,因為到開學前先至真正知道有幾多人唔讀上午班,到時咪又係再抽過。

kae

Kae,

我今早已打去校巴公司和浸幼問有關今年K1校車路線情況,他們正在整理中,並於21/5前寄出,因將於21/5當日要向校巴報名。 校巴Ms Wong話下午班的車程會比上午班暢順(沙田區作例,因要行獅隧),車程可能短少少,但都視乎報校車的地址作準。
另浸幼話上午班現已Full

akinawong

唔該哂你呀,都好21/5就有通知,唔駛我地d家長咁頻能嘛,我今日都啱啱打左去另外d保母車個度問,原來佢有接開浸幼學生,所以無問題,價錢重好似比校車平少少添,所以而家比較安心啦。

但我個保母車係去 西貢<>九龍,可能唔啱你喎,如你要或幫人問你可pm我呀。

kae

Kae,
你找到"西貢<>九龍"校車? 路線點行, 啱唔啱我用? 平D?

ka媽 寫道:
Kae,
你找到"西貢<>九龍"校車? 路線點行, 啱唔啱我用? 平D?

Ka媽

係呀,我搵到架保母車係行 "西貢<>九龍",但向西貢行0既路線我就唔知點行,淨係問左佢由我屋企開後會向豐盛路停多一個站就直接返學校,所以會快到,20分鐘到,回程都係,致於價錢同電話我不如pm比你啦。

kae

ka媽

pls check pm

kae

Re: 浸會大學附屬幼稚園,小學及中學(王錦輝中小學)

Kae,
Thanks! 不過浸幼的上車時間比較適合我.

ka媽 寫道:
Kae,
Thanks! 不過浸幼的上車時間比較適合我.

無所謂啦,最緊要係你方便同囡囡唔駛太辛苦姐。

kae

ka媽

想問你囡囡而家返學係坐校車定坐保母車?? 若然係保母車咁係咪西貢車??? 你可否pm個保母車聯絡電話比我,我其實巳搵到車啦,不過佢話佢架車無安全帶,所以想搵多幾架比較下囉。

thanks

kae

我女係坐浸幼校車, 我住西貢, 但十分接近馬鞍山, 所以要坐沙田線路, 而且部校巴係豪華型中巴有安全帶, 我覺得比小型保母車安全D

各位, 請問上午班可以最早最早幾點回校, 睇吓可唔可以返工前順便送他返學, 放學才搭校車?
‹ 上一主題|下一主題