用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 很開心,報了學琴
樓主: ec822
go

很開心,報了學琴 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

Re: 很開心,報了學琴

carrierogerian,

努力呀 !      
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

好難先搵番呢個 topic 呀!

Smiile, please check pm. thanks!

KiwiMum

smiile / 其他高人,

我都想學番琴!! 成10年冇學,已考8級,應怎樣重新開始呢?? 是否應試下練番手指, scale先?? 現在屋企已沒有琴,想於通利租琴房練,有沒有人知道幾$$?? 另外,如找老師學,市價是多少??

簽名被屏蔽

ming2,

多謝回應!! 以前都算係為考試咁考,不過由細到大的practice不是練考試歌練成年果種,以前老師係俾我彈好多好多唔同的歌。但係呢10年真係冇掂過!! 依家琴都冇,所以我諗住係通利租琴房練番,到自己覺得ok再找老師學。想問琴行同私人老師學費分別約幾多?? 因為都要考慮經濟問題...

簽名被屏蔽

ming2,

thanks!! 我會自己先練下,睇下仲有冇時間同鬥志去學番!

簽名被屏蔽

我想問下學琴的時間安排,每星期學一堂30分鐘,定係每星期學一堂45分鐘的好呢?

還是一星期學兩堂30分鐘,定係兩星期學三堂30分鐘 / 45分鐘???

相隔幾耐上一堂,期間用來練習會比較好呢?

其實最適合上堂是星期六中午時段,但是仍然未決定點報比較好。

由初級上一級、兩級一般是幾耐可完成?? 雖要一年一級的嗎?  謝謝~
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

hi 各位 !

我個囡現在柏斯上緊Little Mozart班. 但覺得個老師的水平很差及也教得不好. 且進度非常慢. 12月個course完就不會續.

現想找水準和質數高的鋼琴老師(如是名師更佳)教導小女並本人自己(為了女兒)也想學. 不知各位及其他高人有否好介紹 ?  如有請pm我.

多謝幫忙!
:pint:

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題