用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有無聽過"國際憶習法"
go

有無聽過"國際憶習法" [複製鏈接]

有無聽過"國際憶習法"

請問有無聽過"國際憶習法"?
helencyl

Re: 有無聽過"國際憶習法"

好似是增強記憶法,記得讀中學時有個Miss教教下英文走左去呢間公司做,仲回校表現比我地睇,好利害,一張好多格仔的表任我地寫上英文字母,然後無論你點問橫,直,或第幾個格仔系甚麼英文字都說得出. 但佢地點教我就唔知啦.

lulla,

我同事上左去睇表演,連佢個女在15-20分鐘訓練後都得,好神奇,但要成$7,800上3日合共只有12個鐘課程,好好好好貴呀!!!!!!!!     
helencyl

其主要依賴英文併音, 如想報讀先學好併音會更好, 但$7,800那班是不會教的, 要想學表演時的記憶能力要上萬多元的那3堂, 圖書館都有得借

iris_chan,

我同事話佢地分小學組$7,800.00和中學組$1x,xxx.00, 真係吾明白點解咁貴.     
helencyl

iris_chan

請問書名是什麼??? 我也想了解多一點!!thanks!!

iris_chan 寫道:
其主要依賴英文併音, 如想報讀先學好併音會更好, 但$7,800那班是不會教的, 要想學表演時的記憶能力要上萬多元的那3堂, 圖書館都有得借
Zoe Tse MaMa Zoe係2003年12月12日出世的 Zoe靚靚相簿 . . . 擺番個靚pose先 . . . . . . . . . 玩單槓. . . . . . .

其實,圖書館都有好多書介紹類似既方法。
霎眼好似好神奇,其實個種記憶是好"平面"的,與其他事物亦談不上 "相關記憶結連",其實好多人都係中學時讀過呢d數字/數學既考妙。
太陽底下無新事,久不久就有人揉番D舊野整過個包裝就扮高深架啦      
‹ 上一主題|下一主題