用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大角咀天主教小學 / 民生小學 邊間好D?
樓主: 雯雯
go

大角咀天主教小學 / 民生小學 邊間好D? [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學 / 民生小學 邊間好D?

am2hei :

1)我個仔9:00訓.
2)用0.5至1.5小時做功課.
3)每日一篇日日都有做.

測驗未準備,我諗主要是寫熟d中英文掛,佢未試過測驗,我都唔知佢會點,我仲驚過佢. :cry:

Hi 小孩子的天空 & Bowiema,

小朋友今日測驗
會完了!  噚晩, 我老公同佢温書, 最後近
十一點才上床睡. 你地會帶佢去邊度玩?

下個星期一, 要上網做
英文閱讀. 因屋企個"腦"一直都係唔多淸醒. 所以決定
換過個. 我入過學校的內聯網...但都唔係好知
點行, 可能係個"腦"慢得滯!

下星期三, 學校有萬聖節, 小朋友洗唔洗準備?
下星期四, 學校旅行, 又要準備?

我唔係好識普通話, 所以發音一定
不標準! 都唔知點幫佢.

lam2hei :

原來我個仔是同你個女一班的,大家一定要多多溝通.唔知我個仔有冇同你個女玩呢?你的女兒是不是L.W.H.?可否交換電話?請看pm

萬聖節我都唔知洗唔洗準備,今天放學我問下老師先.

下星期四學校旅行我會去做義工,幫手看小朋友.我諗要Prepare lunch box比佢地.

普通話方面,我已有課本和并音的CD同TAPE,你有冇需要?我可以燒比你.仲有!我地班的古詩比其他班快好多,我只是同佢溫了四首,其他都唔理得咁多.

小孩子的天空.

謝! 我都
買咗. 但我咪真正聴過, 因個"腦"
唔多醒!

你係唔係
天主教徒? 我全家都
唔係! 但
如果我個女信的話..我都會比佢參加, 因為我覺得
一個人如果有信仰的話, 應該會
好D同麻乖D. 今日沒有同佢報慕道班, 因我老公話
對佢大個D先問佢.

小孩子的天空,

我問過圖教科陳老師, 佢話Halloween要扮野ga, 但要帶衫返去換......

我都會去學校旅行做義工.

lam2hei,

我上次都pm咗我電話比你, please check.

Bowiema's, 我收到了
很久. Sorry!  小孩子的天空's, 我尚
未收到. 我會pm比你地, pls
check! 但因辦公時間, 我公司唔方便
傾電話, 而且放工係又
無時間(連睇電視都少了很多很多), 所以我較為
鍾意上網傾計(當然係間中啦!).

你地真係好. 去
做義工!

我個女昨日請病假, 因為
星期日下午發燒. 今日已可以
返學了!

明天返半日, 唔知駛唔駛帶
書呢? 昨晚, 我整了個
南瓜面具比佢今日帶返學.
後日去旅行, 你地會整什麼比小朋友
吃?

Project 要做沙鎚, 你地開始搜集
資料未呀?

Hi, lam3hei,

Good Morning!! 你囡囡無事嗎?? 小朋友唔舒服真係好辛苦. 明日唔駛帶書, 但要交功課.

我都係諗住整ham sandwich比佢jar....方便整同帶...heehee..你囡囡測驗ok嗎??

我地不如改過topic名, 希望有多d家長入黎交流??
‹ 上一主題|下一主題