用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃女小學 入女拔是否要睇家底?
樓主: cher_mummy
go

入女拔是否要睇家底? [複製鏈接]

Re: 入女拔是否要睇家底?

DGJS會将已收生的名单交被教统局,之後教统局會出信問你需唔需要参加通一派位,假如你要既話呢,DGJS就會取消你個位啦.好似係咁.

judy,

eeeeeeeeeeeee...............咁你即係話我

Expose,
咁第一輪自行分配學位幾時放榜呀?是不是十一月中?DGJS 就十二月中放榜。
假如第一輪自行分配學位收左,但DGJS又未放榜, 咁點算?
:-) :-) :-) Let's be friends! :-) :-) :-)

DGJS 係唔會取消你個位架,佢連留位費都唔使交架,佢只會係十二月二+幾號寄封信話收咗你個女,跟住到七月左右再寄封信叫你去做校服同買書,八月尾交學費同買簿,係咁多。

邊樣先至真呀?
:-) :-) :-) Let's be friends! :-) :-) :-)

會取消架,如果唔放棄政府派位,講到明。
zita 寫道:
DGJS 係唔會取消你個位架,佢連留位費都唔使交架,佢只會係十二月二+幾號寄封信話收咗你個女,跟住到七月左右再寄封信叫你去做校服同買書,八月尾交學費同買簿,係咁多。

flowerglassy 請問你個女係邊年入dgjs呀?我妹個女年三年
級,佢封信就冇話要佢放棄统一派位啦,其實好多私小都無話不可以參加统一派位,徐咗那些直資和一二間私小如高主教小學。

zita:

好似由去年開始。我女只係去考試。但我女幼稚園校長強調DGJS會要求放棄統一派位.

So, may I need to register the same address otherwise the educational department will know I use different address?!   
:-? ;-) 8-) :-P :-? ;-) 8-) :-P :-? :-P

cher:

政府會將仍保留派位的人名交給dgjs。
‹ 上一主題|下一主題