用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無媽咪報咗2005崇真k1呢?
樓主: yy13
go

有無媽咪報咗2005崇真k1呢? [複製鏈接]

Re: 有無媽咪報咗2005崇真k1呢?

暫時報左崇真及大窩口荊冕堂(10月30日interview)

我就暫時報佐祟真及九龍靈糧堂

jazzmama
祟真推行兩文三語,都幾著重英文,有外籍老師架

好頭痛呀,
佢係一條龍,
但中學今年至開辦,
唔知咩程度呢 ?
好似中學都要比學費嫁,
點睇呀 !!
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

請問你地咁多位(包括我在內)係會in國際班架?

kae

jazzmama 寫道:
好頭痛呀,
佢係一條龍,
但中學今年至開辦,
唔知咩程度呢 ?
好似中學都要比學費嫁,
點睇呀 !!

唔洗咁頭痛啦,我地阿b重有10年先至升中學,佢中學部好唔好,10年時間物到清楚哂啦,不過我會打算比佢直升埋小學,到中學時一係去外國,一係會幫佢報d band 1直資英文中學。

kae

沙田祟真中學係band 1

kae,

我怕到時無錢出國麻 !!
好似諗得太遠啦.....
係呢, 你仲報左邊間幼稚園呀 ?
係咪主力谷英文呢 !!
因為祂顧念你們

what is 國際班??
What is the difference between international  nursery class & international junior class??
How can i fill in the application form?
Thank you??

kae,

我怕到時無錢出國麻 !!
好似諗得太遠啦.....
係呢, 你仲報左邊間幼稚園呀 ?
係咪主力谷英文呢 !!

暫時只係報左崇真炸,因為佢係最早派form的一間,我將會報埋spk同聖母。

Hi 613
你可以上佢website睇下詳細內容。都介紹得好清楚架。

kae

有無諗 st. cat 呀 ?
因為祂顧念你們
該用戶已被刪除

我都係10月8日六點. 我接近一百號.

yy13 寫道:
hi jazzmama

- 我响9月中交表ga. checked with崇真 last week and they said they will inform all parents by letter about the interview date. but無諗過咁快in姐 cos my son唔係好識講嘢 up till now.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hi kae

- 我報咗normal k1咋.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hi all

- 到時咪有chance見到面law . on the other hand, 到時你哋會自己bring your kid去 interview or with family ar??

你仔仔係咪細仔呀,我個女都係呀,所以好驚law。我會同老公去面試的。

好似都無物人in國際班咁0既,你估會唔會係local & int'l section一齊in呢?因我有d咁0既預感。

kae

lam's-mother 寫道:
我昨晚都收到interview 信, no 係 xxxx005(我諗係第5個交form), 我想問你哋個no 係幾號. 因我想睇吓多唔多人報

唔係掛﹗我都係9月中交表,但我no.係KG051XX,咁樣計咪成5未幾人報,我諗無物可能掛,可能國際班唔係咁計法。

kae

有無諗 st. cat 呀 ?

st.cat無諗過,因我唔想搵d無小學直升的學校。所以無揀,但如果我係住個個校綱好的話我就一定會揀佢。

kae

kae,

KG051xx - 05應該代表05年入學. 所以你係應該係第一百幾個交表的.

Tina 寫道:
kae,

KG051xx - 05應該代表05年入學. 所以你係應該係第一百幾個交表的.

tina
thank you, 咁我明白哂啦。

kae

各位媽咪,

我已填了表格準備明天寄. 請問:

祟真有one dragon 中學及有聯繫中學,如沙田祟真中學, 如果將來繼續讀祟小是否較易升讀沙田祟真中學?
沙田祟真中學及one dragon 祟真書院要交學費嗎?
崇真小學的校網多英中嗎?

KelvinMaMa
‹ 上一主題|下一主題