用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問九龍塘有那間playgroup 上k1 面試班好? ...
go

請問九龍塘有那間playgroup 上k1 面試班好? [複製鏈接]

請問九龍塘有那間playgroup 上k1 面試班好?

如題

Re: 請問九龍塘有那間playgroup 上k1 面試班好?

Fanny Workshop (tel. 27429323)
[size=large]我家有隻百厭貓[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/25/logo_copy2.jpg[/img]

Re: 請問九龍塘有那間playgroup 上k1 面試班好?

聽講Fanny會幫人報入名校, 唔知效用大唔大呢?
有冇人往年join過, 係咪真係有效?

QQ boy,

有效 ! 好惦 ! 好惦! 小女現讀國際英文幼稚園 (K1)

我女兒是11月中的細女,考名校真是會輸蝕少少, 所以上年七月非常擔心。上年八月報了Fanny Workshop, 大約九月至十月 Fanny 會問你想報哪間學校, 並幫你取表格(不用自己頭痕), 佢哋會在短時間內訓練小朋友怎樣應付考試、認英文字及串字、連戒尿片都惦。以我所知, 大多媽咪都會考根德及國際,結果所有學生全部成功。Happy Happy
不過, 一星期至少返三日(最好上午班)

WanKiu:
Thanks!
但我上過佢o地o既星期日playgroup, 只係唱o下歌, 做o下手工, 冇乜o野教?
唔通平日班係唔同o既?
如果只返星期日有冇幫助呢? (因平日我個仔返緊nursery!)

QQboy,

Hi, 你個仔返nursery ? 点解Sunday要返playgroup呀!
佢今年報考K1? 你報Fanny 的playgroup是否想考Kowloon Tong的幼稚園呀?
我上年試個補堂而返Sat,真係好似你所講"玩玩下", 但平日返足一至五(9:00a.m.-11:00a.m) 的小朋友, 多數都是準備去面試的, 除了唱歌、做手工外, 還會不停問你考試題目,玩一些切形狀配對的玩具。你不要以為唱歌冇用,考根德就是要小朋友即場唱首歌, 肯唱就pass。其實個個都識唱,但對往個陌生人肯唔肯唱,你就唔到面試的一刻,你都唔知道。

WanKiu:
其實我個仔已經讀開nursery, 我後來聽完佢個講座先知佢有playgroup教面試, 所以惟有報星期日! 但返o左幾堂, 發覺好似冇乜幫助咁! 係就係幫人報幼稚園, 但除此之外好似教唔到小朋友太多, 可能真係返得太少! 但又冇理由唔再讀nursery, 如果讀埋佢, $200一堂又好似好重皮!
我都知根德要考唱歌, 但我個仔唔會對住陌生人唱, 佢o地會點教o架?

QQboy,

我往邊區呀?
你有冇做工呀?
你想考邊幾間School?
你点解比個仔返nursery? (大仔 or 冇時間 take care)。
返咗幾耐nursery呀?   

其實返Fanny到唔算貴
(1 week 2 lesson =HK$1,440)
(1week 3 lesson = HK$1,800)
(1week 5 lesson = HK$2,200/HK$2,400)忘記了

咦~
如果我早d知道呢間playgroup就好啦...
我囝囝報05年k1,
依家至報fanny會唔會太遲呢?
因我個仔勁怕羞的...
‹ 上一主題|下一主題