用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 報左英華小學,但愈睇愈擔心ar
go

報左英華小學,但愈睇愈擔心ar [複製鏈接]

報左英華小學,但愈睇愈擔心ar

我個仔仔都係揀左英華小學,佢係大仔加埋宗教有20分,我依家日日上網睇下有咩新消息,但愈睇就愈擔心ar!!!!成730人爭讀,都唔知點算????仔仔間學校有3個小朋友都揀左英華,頭先我睇到有家長講,如果第一輪唔得,第二輪既甲部淨係填第一(英華),二、三就唔填,乙部第一又填英華(同區),咁機會係咪會大d ka?????有無家長可以比d意見ar????
[/link][/center] :-P cary

Re: 報左英華小學,但愈睇愈擔心ar

係呀!你會有3次抽籤機會! 祝你好運!

Relax. Pray for Lord and He will lead your way.
My boy is accepted in first round last year.
:

甲第一志願填佢,第二.三如果夸區有心水志願你可以填.如果無就留空.如果是同區再在乙部填返佢做第一志願,有無位,睇運氣啦..舊年我係咁填的.

祝好運!       
把握生命裡的每一分鐘,
全力以赴我們心中的夢,
不經歷風雨, 怎麼見彩虹.
沒有人能隨隨便便成功!

係呀!因為跨區只有10%位,以第二輪來說,80個位,只有8個位是給跨區抽,其餘72個位是給住址是與校網相同的小朋友抽的,carychan第一輪是不分地區,所以先至甘多人報,況且最少要有20分才有機會抽,有很多只有15分都報,果d至在第三輪扣門時有機會的,所以你的機會都比其他人巳經大好多的,唔洗擔心,天父給我們的是最好的!

好多謝各位家長既鼓勵ar,雖然交左表都會好擔心,但我都好相信神會為我兒子揀選最適合的學校,希望有緣會見面la,hehe!!!!!!!!
[/link][/center] :-P cary

Can any parents tell me which school zone Ying Wa Primary School falls into in the third round? I learn that there may still some inter-zones deployment as there are less than 30 choices of primary schools in some zones.   

Zone no. 40, Sham Shui Po district.

我報左英華小學, 我想一定入唔到.

點解一定入唔到, 咁冇信心, 你有20分, 總比得15分的人希望大.

I only have 15 points.
‹ 上一主題|下一主題