用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇05年子女入N1的屯門區家長呀,一齊傾下啦! ...
樓主: mcdullyiu
go

有冇05年子女入N1的屯門區家長呀,一齊傾下啦! [複製鏈接]

Re: 有冇05年子女入N1的屯門區家長呀,一齊傾下啦!

chunchunbb423
咁你有無問埋果d雜費一年幾多錢,等我地有個預算.thanks!

Haemon
要預早幾多個月才報名呢?因我估救世軍都輪唔到我地,所以諗住搵定間做後備.

Hi chunchunbb423,
I didn't go to the playgroup ((18/9),it rained heavily outside,so we stayed at home.But I will go to Creative Power playgroup with my son this coming Saturday.
我個寶貝仔係屎撈B

Hi szeszebetty,
My son will be 2 years old by November 2005 and the staff said it better to send the form first so that they will ask my son to interview when he is 1.5 years old.
我個寶貝仔係屎撈B

Haemon
照你咁講,我個女2005年12月兩歲,係咪都要報名先?請問報名要否要比報名費?幾錢?
你打算比仔仔讀全日定半日呀,我都未諗定,洗唔洗報名時揀定呀?
唔好意思問你咁多問題添,thanks.

szeszebetty,
Yes, you need to 報名先.要比報名費$20 , you can give it when interview.你打算仔仔讀全日,but it's more expensive.I phoned them today and the staff said for 全日(international class) is $3800 and 半日(international class is$ 2400,both are including the tea and birthday party fees.And $1025 is for other things fees(we need to pay every 6 months).For the school uniform,nuresry only nees to wear P.E uniform,for summer is 500 and for winter is $700.

I think if my son really goes to 讀全日,I need to find a part-time job in the morning as it's really VERY VERY EXPENSIVE.I want him to learn more ENglish at school as he can talk with other children.His grandparents just talk with him in Chinese.

How about your daughter???Which one do you want your girl to join???BTW, she said because  my son's borhtday is in NOVEMER, so he will join the class by around December.You can download the form from thier web-site.
Will you join OSCAR's playgroup???I have joined the Creative Power and will start this Saturday.I have also joined OSCAR's playgroup and will start by February.
我個寶貝仔係屎撈B

Haemon,
你的資料非常詳細WO, where is the creative power' playgroup?? how much for the lessons ah! i saw that you also join oscar' playgroup in Feb, i did not have anybody to help me to bring my son to join ah, cox 我奶奶唔淮, she also didn't want my son join the Nusery, she said start form 3 will be good ah, 佢驚個孫容易病同埋被人"哈" wo   無辦法呀     :evil:
開心生活......一切從心出發...隨遇而安...平凡是福

chunchunbb423,
Creative Power is at Mong Kok,$480 per month.You can tell your 奶奶,if 佢驚個孫容易病同埋被人"哈", then never go out just stay at home.He is your son, your 奶奶 is just his grandmother.I think of course you can ask for her opinions, but I think you also need to have your own opinion.May be you can try to talk with your husband, it's better for your baby you play with other babies and learn more things.
我個寶貝仔係屎撈B

Haemon:
首先,真係唔該你呀,你答曬我所問及唔記得問的問題.
如果只係比$20報名費,咁我都報左先lo.我同老公商量過都打算比童童讀全日國際班,唯有自己慳d啦.

依..咁可能童童會同你仔仔一齊入學wo,你會否比仔仔搭校巴,我就寧願自己帶她返學,兩歲始終係細,真係唔放心.

我都想join playgroup,不過又懶帶個女去到旺角,而且我星期六返長短週,都好難帶佢去.不如你上完堂同我地講下佢地教得好唔好丫,thanks.

Oscar's playgroup係咪一定要足歲半才可以報讀,如果係咁童童要等到05年6月先讀得,所以諗住到時才算.

I discussed with my husband last night, if my son studies 全日國際班,then I may find a part-time job in the morning.If just half-day 國際班,then I don't need to find a prt-time job.I will go to school with my son by LRT.
For OSCAR's playgroup , you better give your daughter's name to them first,no need to give$$ now.They said many children joined the playgroup, may be full later.I think your daughter can also join the playgroup by 05年2月, because my son's birhtday is 24th November and they said he can join by February.
我個寶貝仔係屎撈B

Haemon
咁..其實你可以報住半日先,到時睇下仔仔適唔適應及你搵唔搵到適合的工作才算o羅.(個人意見)

而我的情況係,一來想童童學多d野,講真現在婆婆湊佢,都教唔到佢d咩野,只是食玩訓.到佢大d,最多咪帶佢成日行街或去玩,我真係唔想浪費個女的時間,所以想佢全日係學校學多d野及學習同人相處.二來我亞媽成日都鍾意去街/返大陸,所以佢幫我湊左兩年,都想比佢抖下lo.

係呢,你有無發覺現在的bb真的不同我們以前,真係叻好多,唔知係咪以前亞媽無時間教我地啦,總之,真係好唔同,一教佢就識,好快上手.所以我現在時時刻刻都提屋企人,請注重自己的言行舉止,唔好大教壞細

**等我都send e-mail去報playgroup先.(thanks)

I copied from the e-mail OSCAR sent to me, my son will join group B.

摘要:
奧斯卡的嬰幼兒學習課程(ITLP)始於2002年,其理念強調所有年齡的人均從生活經驗中學習與成長,這點對兒童尤其適切。嬰幼兒時期無分學習及遊戲,所以每一個生活體驗均是學習與成長的機會。有見及此,本課程設計以嬰幼兒為中心,以提供一個能夠讓他們獨立探索、學習、遊戲及交往的理想環境。

課程特點:
1.        為1.5至3歲 學前班新生(嬰幼兒)而設
2.        中英雙語課程,幼兒在雙語環境中學習以雙語溝通
3.        提供幼兒探究、遊戲、學習和進行體能活動的環境
4.        課程活動讓幼兒獲得各種感官經驗,建立幼兒的學習興趣,掌握各種生活技巧並享受群體生活
5.        嬰幼兒由成人陪同參與活動
6.        教師按幼兒的適應能力個別指導,幼兒按個別能力及興趣學習
7.        每班十二名嬰幼兒,由兩名老師帶領
8.        星期六上課       

經常與幼兒接觸的成年人(包括教師、家長、褓姆)對幼兒的學習均構成影響。我們致力建立一個家庭與學校之間的學習網絡,讓教師、父母、乃至褓姆共同學習和成長,以臻輔導孩子各方面發展之良效。

家長參與:
* 家長聚會:按不同專題分享教養兒童的心得
* 親子戶外活動
* 嬰幼兒的課堂活動
* 按需要作個別諮詢及面談

詳情:
導    師:林錦芳老師 及 資深英語教師
(林錦芳老師曾修讀香港中文大學「情緒輔導與幼兒EQ」遙距證書、
教育署主辦「朋輩家長輔導員訓練計劃」證書、及「綜合兒童舞教師班證書」課程)
語    言:雙語教學        
上課日期:2004年9月18日(星期六)開始
上課時間:星期六 ∼ A組 : 上午9時至10時30分
∼ B組 : 上午11時至12時30分
人    數:每組12人 (家長必須陪同出席)
學    費:$900.00(四堂) 如有任何查詢,請致電24409790,與校務處聯絡。
我個寶貝仔係屎撈B

Haemon
用雙語教學,我可以叫婆婆帶童童去都得喎.唔該你的資料呀!

This is the Creative Power playgroup and my son will start playing from this Saturday.

嬰幼互動遊戲小組(9至24個月)
目的︰
1. 遊戲的設計是根據嬰幼兒期的發展階段為基礎,透過不同的基本遊戲(Learning games) 及活動,促進嬰幼兒的腦前庭、感覺統合、大小肌肉、手眼協調、語言、情緒、認知、社交等的發展。
2. 協助成人在日常生活中更有效地啟發幼兒早期多元智能發展,並發掘個別的潛能。
3. 透過互動的活動,增進嬰幼兒與成人的關係。
4. 為入學作良好的準備。

導師:
資深教育工作者兩名 (幼兒護理證書、資深幼兒工作者)

內容:
課程包括集體遊戲、感覺統合遊戲、常規訓練、社交活動、日常認知活動、創作活動、大小肌肉訓練等。

特色:
完成兩或三個月課程後派發「課後回應表」,藉此協助家長認識嬰幼兒個別的成長特點。

上課地點:
九龍旺角彌敦道776至778號恒利商業大廈901室 (太子站A出口)

人數:
6至10位幼嬰(需由一位成人陪同)
我個寶貝仔係屎撈B

Haemon:
Thanks your information again.

今日收到Oscar的回覆,內容係關於學費減免:

(1) 社署所有計算資助的資料及方式,均一律保密;且減免總收入額也每年變更,故我祇可將我所知本年度的轉告給。
(2) 申請社署資助的要求,第一是父母均需要返工,家中無人可代照顧,故需入讀全日班。
(3) 欲伸請資助需繳交下列文件:
--父母薪金證明書 ( 需由貴公司呈報資料,包括MPF及全年總收入 )
--供或租樓宇款項單據
--管理費、差餉單據
--同住家人的身份証明文件
(4) 本年度本校家長的獲批資助金額,由 $390 至 $2600 (最高資助額) 不等;是乎家長的總收入。
(5) 總收入 減支出,若供或租樓宇款項佔總收入一半以上,相信申請應可接獲受理。
(6) 另外,要看家庭成員的人數,一家三口或一家四口的資助額均有差別。記緊,傭工不可計算在內,因會違反「家中無人照顧,需要報讀全日班的要求」。
(7) 申請時,需按住址區域到社會保障部,呈交資料及會見;申請需時一個月,社署會將証明書給家長。

Thanks for  your  information.
我個寶貝仔係屎撈B

Hi,
Today was the first lesson of playgroup for my son in Creative Power and I found that the teacher are very professional and nice.
我個寶貝仔係屎撈B

我打左電話去問, Creative Power 响10/10 有試堂, 60元一堂, 但已經full 左, 我留左位, 不過係waiting list.
:hammer: :hammer:

2 more children can join my group because 2 of them quited.My son played happily in the playgroup, he likes to play with other children now.I'm happy to see  that.
我個寶貝仔係屎撈B

My friend's sister said there's another international nursery in Tin Shui Wan.Anybody heard about that??
我個寶貝仔係屎撈B

Haemon,

Are you joining the Sat 9:30am class, for BB aged 9 months to 14 months?
:hammer: :hammer:
‹ 上一主題|下一主題