用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇05年子女入N1的屯門區家長呀,一齊傾下啦! ...
go

有冇05年子女入N1的屯門區家長呀,一齊傾下啦! [複製鏈接]

醒目開學勳章

有冇05年子女入N1的屯門區家長呀,一齊傾下啦!

彤彤下年9月2歲了,想比她入N1,
聽人講奧斯卡,救世軍,青山聖彼德堂的N1都好,
你地有冇咩心水呀?

我想比彤彤入奧斯卡國際班讀N1呀,唔知好唔好呢!
但地點又好似遠左D﹙我住置樂﹚,咁小朋友返學會唔會好辛苦呢?

醒目開學勳章

Re: 有冇05年子女入N1的屯門區家長呀,一齊傾下啦!

我想問下有冇邊個網址可以看到幼稚園畢業生升邊間小學多呀?

醒目開學勳章

無人可傾下嗎?

我見你咁既表題, 好少人入黎傾呀, 除非有媽咪個b係明年2歲, 仲要係住屯門同係屯門讀書, 好難呀, 但........有我呀, 雖然我未決定是否比bb出年讀2歲班, 但都有d想...要問過老爺同奶奶仲有老公個關,
不過我見你話oscar wo, 因為我都有打算比佢入, 你有沒有去其他topic 睇過呀, 我之前都有問過oscar 既媽咪, 佢地好樂意答呀, 而且我都有去以下網址睇過, 你又不仿睇下
OSCAR
聖彼得(青山)
聖彼得(兆麟)
開心生活......一切從心出發...隨遇而安...平凡是福

I will let my son to join OSCAR IN1 next year when he will be 2 years old ,as I want him to learn more English.
我個寶貝仔係屎撈B

me too , I will let my son to join OSCAR IN1 next year when he will be 2 years old ,唔使成日係屋企咁悶, 屯門區好似得佢有國際班, 係唔係?

醒目開學勳章

咁我地d仔女未隨時會係同學仔!
你地住我離學校遠嗎?
返學會唔會好辛苦?

I'm living in Tai Hing Garden, I can go to school with my son by LRT by 30 minutes.
If I choose Kai See will be much convinent than Oscar.

我個寶貝仔係屎撈B

mcdullyiu
我個女都係下年才2歲,昨日我已經在救世軍交了報名表.本來我都打算比佢讀奧斯卡,後來聽人講救世軍都唔錯,而且要輪籌,所以才咁快交報名表.
我覺得由置樂去悅湖都不是太遠,應該不是太辛苦.不過要一個2歲的小朋友坐校巴,都有些不放心.

醒目開學勳章

szeszebetty 寫道:
mcdullyiu
我個女都係下年才2歲,昨日我已經在救世軍交了報名表.本來我都打算比佢讀奧斯卡,後來聽人講救世軍都唔錯,而且要輪籌,所以才咁快交報名表.
我覺得由置樂去悅湖都不是太遠,應該不是太辛苦.不過要一個2歲的小朋友坐校巴,都有些不放心.

係呀,我唔放心她坐校巴呀,所以我會自己帶返/放學呀!
你覺得救世軍好嗎?你有冇去參觀過?我怕間學校好舊呀!

mcdullyiu and szeszebetty,

Will you join OSCAR's playgroup????
我個寶貝仔係屎撈B

mcdullyiu:
我想八卦問下, 邊間救世軍呀, 因為我只知道聖彼得同oscar, 仲有聖得XX(唔記得點寫), 好似係富健呀!!!
開心生活......一切從心出發...隨遇而安...平凡是福

救世軍是在三聖村內,一間單層獨立屋!
都ok呀!不過要快d報名,因為好快滿!

醒目開學勳章

Haemon 寫道:
mcdullyiu and szeszebetty,

Will you join OSCAR's playgroup????

幾大先可JOIN呀,我有興趣呀!

醒目開學勳章

chunchunbb423 寫道:
mcdullyiu:
我想八卦問下, 邊間救世軍呀, 因為我只知道聖彼得同oscar, 仲有聖得XX(唔記得點寫), 好似係富健呀!!!

救世軍用蒙特梭利教學,聽人講都幾好,又近我家,所以我都想緊呀,不過我又想囡囡學好D英文,所以又想她讀奧斯卡!

Oscar's playgroup is for 1.5 years old ,and my son is 9 months , still too young can't join it now. So, I will join the Creative power one and then join Oscar's one later.
我個寶貝仔係屎撈B

醒目開學勳章

Haemon 寫道:
Oscar's playgroup is for 1.5 years old ,and my son is 9 months , still too young can't join it now. So, I will join the Creative power one and then join Oscar's one later.

咁你現在比仔仔上邊個PLAYGROUP呀?

三聖邨間救世軍好似好殘舊喎, oscar會唔會好啲呀

I will let my son to join Creative Power's playgroup.
我個寶貝仔係屎撈B

vickichan
其實我都有你這個睇法,無疑oscar真係又靚又新,而且又有國際班,但如果讀全日都真係幾貴.所以退而求其次,我會選擇救世軍,而且有輪籌制度,所以我都寧願報左名先,到時至算.

mcdullyiu
我沒有參觀過,不過交表時望過下,裡面不是殘舊的,有些似我們以前讀的幼稚園模樣.
我都係鍾意佢地有蒙特梭利呢套教材.

Haemon
我個女都係九個月大,所以都係join唔度oscar playgroup.
到佢歲半時我都想比佢試下,等佢可以適應,同時又可以睇下 oscar教得好唔好.
聽人講讀啟思的學生升小學時,好難適應一般的小學,要讀番啟思的小學先得.
Creative Power's playgroup的地址係邊,好唔好架?

aidenng2003
我都係住係黃金個頭架
‹ 上一主題|下一主題