用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港創價幼稚園
樓主: Uran
go

香港創價幼稚園 [複製鏈接]

Re: 香港創價幼稚園

我囡囡仲係wait緊, 今日學校係咪放假, 冇人聽電話既

Hi 各位爹地、媽咪:

您們好!請問評估報告幾時交呀,因我不見了通告呀。   

YIYIKO ~~
評估報告於12月19號(星期一)前交回班主任!
你之前有否收到我的pm呀?我已報左畫班啦!唔該晒你!
leunglokyiu~~
今日係教師發展日,學校放兩日假,明天復課!

YinYin2002> 我個囝囝都話李老師話要帶空膠樽or空盒回校喎! :
Jasmin :-D

Jasmin
囝囝話只有兩個人交給老師,我重以為佢攪錯,你小朋友是小大象組還是小熊組呢??李老師是小熊組的班主任,唔知係咪囝囝行錯第二組上堂呢  

Oscar 媽;

各位我地真係要開新板(續集)啦,請懂用 'click here'功能的媽咪開啦,因Plumma在這裡給予我地好多保貴的意見 ,要保留這些資料呀     

各位媽咪,創幼網址有upload左呀!快d去睇啦!
有佢地去小旅行的相睇呀!
11月份生日會,有k1小朋友份表現呀!
囡囡媽

唔好意思, 我個囝囝下年會讀k1, 想問知唔知校車貴唔貴, 我係住沙田區呀, 同埋其他費用點計?

唔該哂!

Jasmin 寫道:
YinYin2002> 我個囝囝都話李老師話要帶空膠樽or空盒回校喎! :

今日囡囡都話帶空膠樽喎!

RYTS ~~
我之前都係住沙田,我記得校車好似係$740,唔係好肯定,你可以打去學校再問清楚,註冊日時學校都會張貼在校室外架!

YinYin2002~~
尋日佢兩個小魔怪傾得好開心,你有冇上創幼網址呀?囡囡媽話upload左,我見到你囝囝同我囝囝係度跳舞呀,創價真係好,可以俾我們呢d家長見到自己小朋友係學校既另一面,我見到好感動呀,無諗過個仔返左三個月學,可以能歌善舞,hehe~~你快d上去睇下啦,你囝囝跳得好叻呀!

<<創價新年gathering>>
大家會考慮邊個日子, 地點呢?請大家比意見&投票. thx!!

日期: 28/12 – Virginia / sandy/mariachn/珍珠媽咪
29/12 – Virginia / sandy / 龍馬媽媽
30/12 – Virginia / sandy / 龍馬媽媽/mariachn/珍珠媽咪

地點: 1.再戰彭褔 (主要 玩)
- Virginia
- Sandy
2. 交通安全 (主要 踏單車)
- virginia
3. 科學館 (主要 參觀)
- virginia
4. 沙田歷史博物館 + 沙田公園 (主要 參觀 + 玩)
- Virginia
- Sandy
- 龍馬媽媽
-mariachn
-珍珠媽咪
5. 九龍仔公園 (主要 玩)
- Virginia
- Sandy
- 龍馬媽媽
-mariachn

各位已經開左 Part II, 快 D 入來啦

香港創價幼稚園~Part II - click here

Hi 珍珠媽咪:

唔該晒妳。原來那份通告我放了在奶奶家,唔掛得在家裏找不到啦。

我囝囝學畫畫表現不是很好[我並不是要他畫得很靚],我也同妳說過他那班有四位小朋友,個個都是k3以上,所以老師會分別教他們,當老師教其他小朋友時,我囝囝就會表現得很無聊,有時他還會搭嘴[即是老師講解給其他小朋友聽幅畫要點畫時,我囝囝就會加埋把口]

論到老師教他時,他就無心聽,對眼四圍望,個心就唔知飛咗去邊,   

最攪笑的是他會一邊畫畫一邊唱歌 [是林子祥那首男兒當自強] 他還越唱越大聲,當正是自己屋企咁 他一點也不怕羞. [可能在學校他們會一邊唱歌一邊做勞作,所以他才會有這舉動]

其他小朋友會同我說他很攪笑及得意,但我就很頭痛。都唔知好笑定好嬲

請問學緊畫畫的小朋友有無同囝囝一樣會自自然然咁唱起歌來呢?

Re: 香港創價幼稚園~PART II

Hi 珍珠媽咪:

唔該晒妳。原來那份通告我放了在奶奶家,唔掛得在家裏找不到啦。

我囝囝學畫畫表現不是很好[我並不是要他畫得很靚],我也同妳說過他那班有四位小朋友,個個都是k3以上,所以老師會分別教他們,當老師教其他小朋友時,我囝囝就會表現得很無聊,有時他還會搭嘴[即是老師講解給其他小朋友聽幅畫要點畫時,我囝囝就會加埋把口]

論到老師教他時,他就無心聽,對眼四圍望,個心就唔知飛咗去邊,   

最攪笑的是他會一邊畫畫一邊唱歌 [是林子祥那首男兒當自強] 他還越唱越大聲,當正是自己屋企咁 他一點也不怕羞. [可能在學校他們會一邊唱歌一邊做勞作,所以他才會有這舉動]

其他小朋友會同我說他很攪笑及得意,但我就很頭痛。都唔知好笑定好嬲

請問學緊畫畫的小朋友有無同囝囝一樣會自自然然咁唱起歌來呢?

Re: 香港創價幼稚園~PART II

YIYIKO ~~
快d過去PART II再傾過啦! 開左啦!
囝囝有時都會唱住歌做功課,我覺得幾好呀,唔使咁悶呀,hehe~~你囝囝不怕羞幾好呀,自信心大,我鍾意呀!haha~~~~

Alowe

唔該晒你!

Cybermouse   

Hi,
1/請問有無人已找到由東區到九龍塘BB褓姆車?

2/請問有無人正找BB褓姆車呢?
我現找到一褓姆車每天由東區到九龍塘(9月開始).
但要有人數.
pls contact me:
[email protected]

many thanks.
‹ 上一主題|下一主題