用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 請問有無 WILD EYE 平讓呀 ? TKS!
go

請問有無 WILD EYE 平讓呀 ? TKS! [複製鏈接]

該用戶已被刪除

請問有無 WILD EYE 平讓呀 ? TKS!

Re: 請問有無 WILD EYE 平讓呀 ? TKS!

我有隻試用版 既vhs,仲有一隻cd, $50,有興趣就pm我啦. :wink:
Don't worry, Be Happy!

你pm lily2003問佢啦,我知佢有買,因為佢成日都話唔好同唔鍾意,佢應該會賣出黎比你的.

你問下佢啦.   

我個女無睇, 因為好深, 我想賣出來, 但好多嘢都好多塵, 放咗係柜頂, 唔知你介意嗎, 不過, 你真係要唸清楚才買, 因為真係好鬼悶架!  WideEye = 一大堆 Activity Book, 我又唔知賣幾錢好, 因為賣得貴會被人駡架!       

我見二手市場有幾個媽咪放出來, 佢地唔知賣幾錢呢 ??? 你有無問佢地 ??

曾經同自己講過, 要寫下如何用wide eyes. 現在是時候了.要的起心肝了解這套教材了.

Wide Eyes有x個單元. 每個單元用英文教小朋友一些"概念". 這一套不是主力教英語的教材. 裡面人物的對答, 用的英語頗有一定的程度. 若以非英語母語去學, 父母要花多一些時間心力去為小朋友解釋. 若當英語課上, 也頗有一定的份量. 這並非一般播dvd/vcd小孩自己學英語的教材可比.

第二集 大小.

它用青蛙建立家庭的故事去教授小青蛙們的燕瘦環肥, 長濶高矮, 眾寡多少的形容詞.

第三集 數算

它用蜈蚣和其他動物遊行的故事去教授小朋友由1至10, 前後, 左右的概念.

第四集 忙碌的一天

它用動物們一天的生活去介紹不同時間的工作. 如醒覺, 起床, 早餐, 上學, 玩耍, 清洗, 旅行, 小睡, 公園, 購物, 探訪, 故事, 睡覺.

第五集 自我形象

這是介紹對自己有關的概念. 多高, 多重, 幾多牙仔等...

第六集 顏色

它用變色龍在不同場合變了不合宜的顏色的故事, 去介紹基本的顏色.

第七集 形狀

它用營火虫以為一隻蛋是一個失了色的月光, 介紹圓形, 正方形, 三角, 蛇形, 浪形, 鑽石形等形狀概念

第八集 "動"詞

它用眾動物跳彈床來介紹不同的動作動詞. 如跳, 飛, 轉, 捲, 拍翅膀, 倒掛, 吊, 彈跳等等, 還有很多.

它另外有五本活動手冊. 裡面有連線, 手工, 填色, 配對, 認形狀等習作.

另外一本家長手冊, 一本生字書(不過比書中故事的用字淺). 還有一些輔助教具.

De'vilbbb

二手價以前係$4200-4500(個陣時一套為$9800),而家 world family做緊特價,$6300一套.(不過已經做完特價了)

你可以訂下心水理想二手價係幾多錢呢!
‹ 上一主題|下一主題