用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 黃芴南收到面試信啦
go

黃芴南收到面試信啦

I have received yesterday. who can tell me the type of interview?
group discussion or individual??

Pls help.
Thanks

我見封信分開有英文字尾及沒有英文字尾兩組學生
沒有英文字尾的一組按總號,估計是三百多人,
這是否有英文字尾所約見的學生較 top?! 是不是會較為仔細觀察此組學生呢?擔心是人倍跑.......

請問是否所有申請的學生都有得面試?

原帖由 Claudiawty 於 09-3-12 19:07 發表
我見封信分開有英文字尾及沒有英文字尾兩組學生
沒有英文字尾的一組按總號,估計是三百多人,
這是否有英文字尾所約見的學生較 top?! 是不是會較為仔細觀察此組學生呢?擔心是人倍跑....... ...

小兒都收到信 ...都係21/3見..
佢英文係A...不過約見號碼係無英文字跟尾的.

回覆 # 的文章

lekker,<br />
因為心情緊張,所以特別想得多及負面,聽你這麼說,也舒懷了,謝謝回覆。<br />
<br />
各位,奸爸爹!<br />
<br />
請問各位,面試是不是只單獨見小朋友,無須家長參與?

原帖由 Claudiawty 於 09-3-17 12:21 發表
lekker,
因為心情緊張,所以特別想得多及負面,聽你這麼說,也舒懷了,謝謝回覆。

各位,奸爸爹!

請問各位,面試是不是只單獨見小朋友,無須家長參與? ...

最好家長陪同一起去. 當然係唔會比你進入接見室.
據講係 : 10分鐘單獨面試 ( 有機會見多於一位以上的老師)... 之後係分組.

最重要係"淡定""咬字清楚""禮貌"........呢d都係現讀的中一生跟我說的...上年係咁..

聽朋友說是先問一些個人問題,然後看圖說故事,全是個人見,沒有小組