用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問KV 7月幾號放暑假? 謝謝!
go

請問KV 7月幾號放暑假? 謝謝!

請問KV 7月幾號放暑假? 謝謝!

應該7月4日 開始放假.年年都係返完7月頭一個星期就放假.

嘩,咁早.乜唔係通常13/07開始放架.(不過是我估)

我見通告講7月2日(星期四)係生日會. 咁會唔會開完生日會已經唔駛再返? 定開完生日會要再返埋多一日星期五先開始放呢?

通常都係開完生日會之後就放假架! 我記得上年都好似係3/7定4/7就放喇. 一定唔會再返多個星期.

我都覺得返埋2/7便放假....因為每次Party 之後便係假期啦!

原帖由 wasyinyin 於 09-3-3 22:37 發表
我見通告講7月2日(星期四)係生日會. 咁會唔會開完生日會已經唔駛再返? 定開完生日會要再返埋多一日星期五先開始放呢?

wah, so early, then will we need to pay a full month charge for the school bus fare?

原帖由 wenwenlou 於 09-3-4 09:47 發表
我都覺得返埋2/7便放假....因為每次Party 之後便係假期啦!

我會請一至二天假接佢返學放學....咁咪吾駛交囉 .......不過我估學校未必收足一個月車費既

原帖由 kattang 於 09-3-4 10:40 發表
wah, so early, then will we need to pay a full month charge for the school bus fare?

同學費一樣,車費只交10個月,所以7月係免車費!

原帖由 wenwenlou 於 09-3-4 10:55 發表
我會請一至二天假接佢返學放學....咁咪吾駛交囉 .......不過我估學校未必收足一個月車費既

Thank you!

原帖由 chingchingb.ma 於 09-3-4 11:00 發表
同學費一樣,車費只交10個月,所以7月係免車費!