用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧(北角),康傑(小西灣)及迦南(小西灣)
樓主: fatduckbb
go

明慧(北角),康傑(小西灣)及迦南(小西灣) [複製鏈接]

迦南下午班收了我阿囡,但康傑仲未有得interview,因為係細女,所以最快都要等到十月才有得interview.都唔知交唔交留位費好

其實兩間邊間會好d呢?
學費方面好似差唔多.
校舍就康傑好d
其他我就不太清楚,有無媽咪知道?

原帖由 cookie215 於 09-5-8 11:52 發表
我b尋日in完康傑,都收左佢, 但我未決定讀全日定上午班. 主任話可以下星期5前覆番.

另外, 我仲等緊迦南消息, 都唔知收唔收, 如會收, 讀邊間好呢? 但呢間我估只有下午班會收. ...

cookie215,

你個日係咪下午in康傑架?因為我星期四個日都有去左康傑~

有無人知呢?

原帖由 fatduckbb 於 09-5-9 23:30 發表
迦南下午班收了我阿囡,但康傑仲未有得interview,因為係細女,所以最快都要等到十月才有得interview.都唔知交唔交留位費好

其實兩間邊間會好d呢?
學費方面好似差唔多.
校舍就康傑好d
...

原帖由 cookie215 於 09-5-14 17:40 發表
係啦!2點去in, 當時有2對母子來試校服添! 係唔係你呀?

我依家都心大心細, 唔知讀康傑定迦南好? 康傑可choose上午或全日,但無校車到家門口, 迦南就下午班, 但有校車到門口.

同埋, 我覺得康傑果個主任有d串, 對佢印象 ...

係呀~就係我囉....嘻.估唔到甘都識到~

...我之前去過兩次都係個siu主任見架,(唔係你見個個)暫時我覺得佢都幾好~

你講個個係唔係坐係出面大緊肚?

原帖由 fatduckbb 於 09-5-9 23:30 發表

其實兩間邊間會好d呢?
學費方面好似差唔多.
校舍就康傑好d
...

聽講迦南程度好似都唔淺~不過係冇全日班~
我報左康傑~
近屋企
同埋,以近屋企既學校lai睇~呢間既評語都幾好~

原帖由 cookie215 於 09-5-23 19:34 發表
haha.....原來真係你!

係呀,我就係講緊大肚果個囉!

不過, 我地做唔到同學啦, 我選左迦南了. 但依家又可能變卦, 因躍思(柏蕙)收左, 反而近我屋企嘛, 不過依家仲係1516.

...

其實小朋友甘細個,近屋企會好d~
最重要你都覺得躍思(柏蕙)唔錯嘛!

請問康傑返全日學費多少?

原帖由 waiwai09 於 09-5-4 17:39 發表
康傑收咗囝囝上午班,今個星期要買校服和書.學費$2000(全年12期), 雜費每學期$1020.我選佢因為近屋企,校舍清潔.始終2歲人仔座校車或要座車返學比較辛苦.

迦南及康傑都收了阿囡讀上午班
最後選了康傑
多謝大家分享

你地講個位主任(康傑)係我地家長嘅重要人物... 因為只要出佢個名, 小朋友即刻乖晒... 當然有d家長唔係好buy佢的style..

康傑係好學校..

我都好喜歡康傑, 但康傑k1-k3無學券.
加南都ok, 但k3得下午班, 點選擇?

想問各位mami, 我個係超細仔, 12月31, 因我唔想佢晌屋企對住工人hea足1年, 想問細仔入到迦南或康傑嘅成數高嗎?

係咪好多人爭入㗎?

‹ 上一主題|下一主題