用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 流感影響music festival
樓主: petunia
go

流感影響music festival [複製鏈接]

90分以上...
我2個仔女都各有一張, 幼稚園階段, 容易d 取的.

原帖由 J'smama 於 09-2-19 09:23 發表
恕我愚昧, 什麼是紅cert?

原帖由 yinyin 於 09-2-19 09:33 發表
90分以上...

我女果時,就係'姪'左一'姪',所以差一分........佢幾唔甘心.....不過我安慰佢囉.....姪左都八十九都算好好啦

若果無名次可唔可以叫做比賽呢? 如果有80%以上學生參加,咁又可唔可以有名次呢, 雖然友誼第一,比賽都有第二.

我個女上年好黑練左大半年,最後個禮拜先無得玩,今年我同佢講定, 一係無名次,一係無得玩. 個仔學校合唱團都好比心機練. 希望佢地學校唔駛停課啦.

原來如此, 等我叫呀女向呢個目標進發先得。

原帖由 yinyin 於 09-2-19 09:33 發表
90分以上...

你地誤會了,我女的琴老師打电話問過協會,無名次的比賽安排只會發生在當政府宣佈全港小學停課時(如去年)才適用。個別學校停課並無影响!希望不會發生啦!

對呀對呀...我昨天收到張通告之後,想打電話去協會問,打左成日都無職員接線....
到今朝終於有人聽我電話了,佢話要到政府宣佈「全港性」的停課,才會這樣做。
現在只是個別學校自行停課。但這些個別停課的學校都不能參加比賽。
.............
車...我又覺得.....睇個勢,教育局遲早都會叫停課,只希望可以捱到3月尾先停,受影響的學生少d就好了。
而且....睇教育局個衰樣,最多只會停小學,佢唔敢動個a-level會考的。

其實....我們作為參賽者,協會咁樣的規定又唔退款...會唔會可以向咩機構投訴呢?消委會?

原帖由 petunia 於 09-2-19 11:12 發表
對呀對呀...我昨天收到張通告之後,想打電話去協會問,打左成日都無職員接線....
到今朝終於有人聽我電話了,佢話要到政府宣佈「全港性」的停課,才會這樣做。
現在只是個別學校自行停課。但這些個別停課的學校都不能參加比 ...

再重頭看多幾次, 應該就係:

個別學校停課:  
(影響) 該校學生不能出席

全港小學停課:  
(影響) 註明 *小學組的比賽取消
其他用等級/ 年齡分組的, 照常進行, 但所有小學/幼稚園學生不能參加, 比賽亦不給予名次.

唔知今次有冇理解錯 ?

原帖由 petunia 於 09-2-19 11:12 發表
現在只是個別學校自行停課。但這些個別停課的學校都不能參加比 ...

Petunia,
但協會份通告咪話"因傳染病而須停課,請各會員/校長勸喻參賽同學(及其家長),不要出席比賽"咩?
乜變左個別停課的學校都不能參加比賽呀?!

因為....協會個職員「話」,佢地會check學生証或者有關証明文件,如果係有關學校,佢地的職員有權要求小朋友唔可以參加比賽。

原帖由 petunia 於 09-2-19 12:14 發表
因為....協會個職員「話」,佢地會check學生証或者有關証明文件,如果係有關學校,佢地的職員有權要求小朋友唔可以參加比賽。

咁我friend中左喇--佢仔next Monday出賽,間學校家陣停課,next Tuesday才復課!

但佢&學校老師前日called協會,個職員話佢間學校學生可以出賽喎!咁即係反口?

原帖由 Sindy 於 09-2-19 09:53 發表

我女果時,就係'姪'左一'姪',所以差一分........佢幾唔甘心.....不過我安慰佢囉.....姪左都八十九都算好好啦

咁多年比賽觀察所得, 90+ 真係好難拎, 唔係太多評判會打得咁高分, 每年自己都會坐定定睇足全場兼自己落手比分 (估 1, 2, 3 名), 很多次見到好多幾高水準的, 取了 1st 都只有 8x 分, 所以取這張 "紅 cert", 可能比取 1st 更開心 .

原帖由 Zoey 於 09-2-19 12:55 發表

咁多年比賽觀察所得, 90+ 真係好難拎, 唔係太多評判會打得咁高分, 每年自己都會坐定定睇足全場兼自己落手比分 (估 1, 2, 3 名), 很多次見到好多幾高水準的, 取了 1st 都只有 8x 分, 所以取這張 "紅 cert", 可能比 ...

呢幾年遇到既評判都好手緊.......所以要天時地利人和夾埋先得,一日未拎,一日都仲有個目標丫麻...hahahaha,我女已經無慾無求架啦.....無埋目標就.......唉

hi JP
下星期你可否上來講下你朋友個場比賽是如何進行? thank you
原帖由 JP 於 09-2-19 12:22 發表

咁我friend中左喇--佢仔next Monday出賽,間學校家陣停課,next Tuesday才復課!

但佢&學校老師前日called協會,個職員話佢間學校學生可以出賽喎!咁即係反口? ...

咁...佢好過份wor,...唉........在這個比賽浮沉左咁多年,都慣了

原帖由 JP 於 09-2-19 12:22 發表

但佢&學校老師前日called協會,個職員話佢間學校學生可以出賽喎!咁即係反口? ...
‹ 上一主題|下一主題