用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 著校服面試?
樓主: skngan
go

著校服面試? [複製鏈接]

每個小朋友着咗校服後都好整齊, 學校可能想知學生唔着校服, 才是孩子真正的一面, 從外表觀察考生的品行, 面試的考官很有經驗

原帖由 bkman 於 09-3-4 12:38 發表
當天我和女兒同一日趕三場面試, 因為第一間注明無須穿校服去, 所以我女兒穿便服去, 但就帶埋校服去換, 但係見到好多穿著校服的。 之后兩間都穿校服見, 因為後面兩間都無注明。 現在只係內心的疑問, 注明無須穿校服的用意。 ...

我女兒學校的校服不是很正規,上身是一件類似Polo T 恤,下身隨便他們穿什麼,所以同學多穿運動褲。

所以面試不知道穿不穿校服好,大家可以給點意見嗎?

謝謝。

原帖由 catnips 於 09-3-6 17:14 發表
我女兒學校的校服不是很正規,上身是一件類似Polo T 恤,下身隨便他們穿什麼,所以同學多穿運動褲。

謝謝。

...

真係好少有學校係咁bor,咁不如穿整潔的便服好過囉.

今日同囡囡去面試,見到有D小朋友冇著校服,有D著校服但件外套幾潮,可能我去面試間中學比較傳統,見到D小朋友咁著,好多家長都眼望望,雖然冇規定一定要穿校服面試,但總係怪怪。

原帖由 catnips 於 09-3-6 17:14 發表

謝謝。

...

yesterday i found most students put on their school uniforms to attend the interview.  Only a few of them put on casual wear.
‹ 上一主題|下一主題