用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

新年 [複製鏈接]

廣謙, long long & Phobe mom,

你們个个去咗边呀, 近來好靜, 祝大家新年快樂

我个大少新年后, 或者放得太耐假,竟然告訴我坐唔夠10分鐘校車,車程好耐, 攪到我朝朝好似去培正報到咁, 都係自己衰上星期都自己帶佢, 可能習慣了,所以日日起身都同我講: " 今天自行上學, 叫我call 校車姨姨 " , 真係要重新適應, 其實, D 細路好奇怪,特別鍾意爸爸媽媽帶他們上學

Graham mum
   0    0    0    0

原帖由 Graham 於 09-2-10 10:38 發表
廣謙, long long & Phobe mom,

你們个个去咗边呀, 近來好靜, 祝大家新年快樂

我个大少新年后, 或者放得太耐假,竟然告訴我坐唔夠10分鐘校車,車程好耐, 攪到我朝朝好似去培正報到咁, 都係自己衰上星期都自己帶佢, 可 ...

鈞禧媽,
對呀, 近排K2呢邊好靜呀, 可能大家小朋友上晒軌道, 所以無乜特別分享掛...
小朋友特別鍾意爸爸媽媽帶返學係正常O既, 有人陪佢傾下計呀, 當係多一段親子時間囉...
好似謙謙咁, 某日跟佢DADDY 傾閒計, 話如果我返工就當然要請工人啦, 婆婆搞唔掂兩個 (當時只是閒談講下), 佢即刻眼仔碌碌地望實我, 話唔要工人姐姐湊.
我就講笑咁話媽咪日日都湊你, 你都悶啦, 不如換下人. 佢都死都唔制, 話返小學都仲要我帶.....
真係俾佢激死.

謙媽:

星期三他終于肯坐校車喇, 因為我星期二帶咗他去找陳老師, 于是他當晚告訴我" 明天上學要坐K3同小朋友,因怕小朋友掛住佢 "
當然我答應他,有時間便陪他上学...
其實亞仔好羨慕謙謙,有你這個卄四孝媽媽伴他成長,你可別偏心,仲有朗朗...
自己帶大的孩子多數好抗拒姐姐,正如我个仔,叫佢跟姐姐,他反過來告訴我
" 媽媽,你再不聽話,我就請个姐姐叫你跟佢"
聆后也會心徽笑...

原帖由 pamelaywy 於 09-2-11 11:35 發表

鈞禧媽,
對呀, 近排K2呢邊好靜呀, 可能大家小朋友上晒軌道, 所以無乜特別分享掛...
小朋友特別鍾意爸爸媽媽帶返學係正常O既, 有人陪佢傾下計呀, 當係多一段親子時間囉...
好似謙謙咁, 某日跟佢DADDY 傾閒計, 話如 ...
‹ 上一主題|下一主題