用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) Welcome 09/2009 primary one Good Hoper
樓主: junior_pam
go

Welcome 09/2009 primary one Good Hoper [複製鏈接]

好高興呢度可以和那麽多媽咪交流。還有那麽多1B班的同學。我的女兒是來自KV的。多多指教啊

parentslove,

係呀!!個蛋糕係k1 birthday party家長夾份買架,所以keep左呢張相,呢排仲諗住post過一張畢業公仔相添,不過唔記得點換相.
希望你盡快有消息啦!

阿十,

唔怪之得呢排唔見你啦!去左soft乎.呢個list好易搞,等我出下分綿力嘛.邊間幼稚園黎都無關係,我希望大家可以係GH繼續幼稚園架開心時光啦!!

yiuyiuhui,

多謝你地黎報料,之前我亦好似bbmummy咁去其他topic搵料,好彩得高年班家長報料,好開心大家好幫忙!!

原帖由 parentslove 於 09-7-13 19:02 發表
Dear fyeung,

Is your daughter from SC, it's so familiar of cake's pictures.  We're from SC, but not get the seat yet.

各位,

P1A
十月媽咪
bbmummy
CherieElizabeth

P1B
tct
穎晴媽咪
sweetma
fyeung

P1C
wendy888
yan316
bird-bird

P1D
junior_pam

P1E
mom1118
smallegg

仲有邊個知道小朋友架班,可以填上?

junior_pam,

等多d媽咪up-dated左資料,你可以post去最前嗎?大家都可以方便睇到嘛.

fyeung,
返阿媽度梳乎呢, 你知喇, 唔駛煮飯, so happy! 住到我都唔係幾願返自己屋企啊! 哈哈哈! 住得近阿媽真係好好的, 可惜我同佢相距九里遠, 第時返左小學, 睇怕都要長假期至叫做有d時間返去"渡假"咯!

原帖由 fyeung 於 09-7-13 23:06 發表

係呀!!個蛋糕係k1 birthday party家長夾份買架,所以keep左呢張相,呢排仲諗住post過一張畢業公仔相添,不過唔記得點換相.
希望你盡快有消息啦!

阿十,

唔怪之得呢排唔見你啦!去左soft乎.呢個list好易搞 ...

各位,

P1A
十月媽咪
bbmummy

P1B
tct
穎晴媽咪
sweetma
fyeung

P1C
wendy888
yan316
bird-bird

P1D
junior_pam
BMW

P1E
mom1118
smallegg

仲有邊個知道小朋友架班,可以填上?

回覆 3# fyeung 的文章

fyeung,

你好有心機整理咗個班表, 我哋可以互相照應啦

yiuyiuhui,

請問你知唔知道邊到有深綠色髮夾和橡筋 ?
係呢, 資料上寫要有兩對白鞋: 白厚底鞋&白運作鞋, 點解要兩對? THKS

AM,
THKS

bbmummmy,
乜唔係白厚底鞋同白運動鞋是但一樣咩? 哎 也, 唔係又要買兩樣呀嘛?

同你say多次hi先, 阿女同你囡囡係同學仔了! 你囡囡係咪都係st. cat.畢業架?!

原帖由 bbmummmy 於 09-7-14 00:06 發表
fyeung,

yiuyiuhui,

係呢, 資料上寫要有兩對白鞋: 白厚底鞋&白運作鞋, 點解要兩對? THKS

AM,
THKS ...

BMW,
好快手喎你! 多D入唻交流交流喇!

原帖由 BMW 於 09-7-13 23:27 發表
各位,

P1A
十月媽咪
bbmummy

P1B
tct
穎晴媽咪
sweetma
fyeung

P1C
wendy888
yan316
bird-bird

P1D
junior_pam
BMW

P1E
mom1118
smallegg

仲有邊個知道小朋友架班,可以填上? ...

我既理解係Either one^^

原帖由 十月媽咪 於 09-7-14 07:29 發表
bbmummmy,
乜唔係白厚底鞋同白運動鞋是但一樣咩? 哎 也, 唔係又要買兩樣呀嘛?

同你say多次hi先, 阿女同你囡囡係同學仔了! 你囡囡係咪都係st. cat.畢業架?!

...

緊係La! 我Lee D Working mum...好多時Mug都吾知,真係要多D上来Law料先得

原帖由 十月媽咪 於 09-7-14 07:30 發表
BMW,
好快手喎你! 多D入唻交流交流喇!

是但一款就好喇, 我打算揀對厚底白鞋畀佢就算, 畢竟小一下學期開始 (MAYBE上學期尾), 每逢運動堂都要自己帶運動服&鞋返學校更換, 若然又書又飯, 仲要拎埋對厚波鞋, 真係....好似走緊難咁呀!

原帖由 BMW 於 09-7-14 18:13 發表
我既理解係Either one^^

BMW,
Hi, our sweeties are the same class.

regards

HI ALL,

大家好! 請問大家會幾時買校服? 會否"夏季"及"冬季"同一時間買埋?

Thank you very much!

vclo,
你好, 我打算八月中至買呀, 同埋我唔打算買冬季校服住呀, 事關我女係嗰種標高得比較快嗰類人, 我怕太早買定, 到時條裙又短喇...

各位,
通告入面話唔可以著漆皮鞋, 我想問, 係咪即係"零"面嗰種黑色皮鞋呀? 如果唔著得就嘥晒喇, 我女對皮鞋仲好新淨呢!

原帖由 vclo 於 09-7-14 22:00 發表
HI ALL,

大家好! 請問大家會幾時買校服? 會否"夏季"及"冬季"同一時間買埋?

Thank you very much!

原帖由 bbmummmy 於 09-7-14 00:06 發表
係呢, 資料上寫要有兩對白鞋: 白厚底鞋&白運作鞋, 點解要兩對?

HI ALL,

• 我覺得有可能係要兩对鞋, 一对用於户外運動場; 而另一对就用於室內(即HALL裏面上堂用) 因HALL內的地板採用特別物料铺, 因恐防括花, 而需穿着一对室內專用的!

哈哈! 以上純屬个人推測, 如有不是煩請糾正!

原帖由 十月媽咪 於 09-7-14 22:08 發表
vclo,
你好, 我打算八月中至買呀, 同埋我唔打算買冬季校服住呀, 事關我女係嗰種標高得比較快嗰類人, 我怕太早買定, 到時條裙又短喇...

各位,
通告入面話唔可以著漆皮鞋, 我想問, 係咪即係"零"面嗰種黑色皮鞋呀? 如 ...

十月媽,vclo,

我都諗住剩係買夏季校服先,冬季先算 。我囡而

家著緊嘅又係漆皮鞋(令面),仲好新,如果唔俾著就....唯有當去街鞋

各位媽咪,

請問你哋買書未?係咪好重,我見課室入面好似有locker(唔知有冇睇錯),如果可以放少許書喺locker就好啦,唔駛個書包咁重。聽其他媽咪講lego書包好,有冇人知邊度有得賣?

原帖由 十月媽咪 於 09-7-14 22:08 發表
vclo,

各位,
通告入面話唔可以著漆皮鞋, 我想問, 係咪即係"零"面嗰種黑色皮鞋呀? 如 ...

HI 十月媽咪,

THANKS! 我个女同你个女一樣情形, 不過我think我哋需要預早(around 8月头) 打电話去校服公司check 吓有冇size先, 如冇貨就幣啦!

另外, 以我理解通告入面的"黑皮鞋"應是可以用"鞋油/膏"擦得的一種; 而不是用濕布就可抹"零"的一種!

呀! 唔知短襪可否著"反頭"而冇花边的一種, 或是係一般白色短運動橡筋頭白襪?

THANKS!

原帖由 十月媽咪 於 09-7-14 19:35 發表
是但一款就好喇, 我打算揀對厚底白鞋畀佢就算, 畢竟小一下學期開始 (MAYBE上學期尾), 每逢運動堂都要自己帶運動服&鞋返學校更換, 若然又書又飯, 仲要拎埋對厚波鞋, 真係....好似走緊難咁呀!

...

對鞋唔洗拎住,佢哋著住返學!

bbmummmy,
响旺角花園街d頭飾鋪可以揾到(近天使化妝店).
我哋無收到通知話要買兩對白鞋喎!不過白鞋要買有兩條魔術貼嗰款,同埋連牌子名都要係白色嘅(响Dr.Kong度有).
同埋要買件白色cardigan比小朋友响課室著,淨白色就OK啦!
希望幫到你!
原帖由 bbmummmy 於 09-7-14 12:06 AM 發表
fyeung,

yiuyiuhui,

AM,
THKS ...

fyeung,
唔洗客氣!
可以幫到你哋,我都好開心!
原帖由 fyeung 於 09-7-13 11:06 PM 發表

希望你盡快有消息啦!

阿十,

唔怪之得呢排唔見你啦!去左soft乎.呢個list好易搞 ...

‹ 上一主題|下一主題