用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 買小提琴, 邊隻牌子好?
樓主: cheapbombom
go

買小提琴, 邊隻牌子好? [複製鏈接]

咁而家即係要幾$$一個架??
原帖由 Sindy 於 09-2-28 03:47 發表

低價錢

原帖由 Web 於 09-3-1 23:23 發表
sindy,

唔好意思, 我要離隊啦.

ok ok,

原帖由 yiubb 於 09-3-2 17:17 發表
咁而家即係要幾$$一個架??

拎到280就280囉,唔係就要390,不過始終知道可以280,用390又似乎唔多抵喎....如果我朋友都拎唔到280,我諗我都會hold住先

beetle,

篠崎book 1用左3堂review晒啦, 家陣剛剛開了book 2, 咁你呢?

暫時都係學30分鐘一堂咋, 老師仲未叫我加到45分鐘, 我自己就覺得唔夠啦...佢開聲先加啦! 每星期練8首歌曲左右, 暫時都仲係好輕鬆....唔知係咪自己心急, 好想佢教多di!

過左第一冊開始覺得di歌仔悅耳左, 每天練習都係一件樂事!

原帖由 beetle 於 09-2-28 12:06 發表
Sindy妳真掂 , $290 都傾到!
啱啱攞到scottia隻1/16, 都唔錯. 1/16真係好細, 好得意!

cheapbombom,

仍然努力中. 係呢, 妳轉左什麼書?

1. sindy  3/4 閃粉紅
2. yiubb  1/4 閃粉紅
3. sindy  ??? 原木色 X 5nos
4. 333chan 3/4  原木色

大人30分鐘一定唔夠啦, 除非平時唔夠時間練, 一於加到45分鐘啦 ......

星期日去左APA open day參觀, D小朋友好勁!個女以後有佢地一半都已經好開心. 而個女睇完返屋企就自動自覺去練習, 可以繼續係咁就好喇, 妳知佢地三分鐘熱度 ....

原帖由 cheapbombom 於 09-3-2 21:24 發表
beetle,

篠崎book 1用左3堂review晒啦, 家陣剛剛開了book 2, 咁你呢?

暫時都係學30分鐘一堂咋, 老師仲未叫我加到45分鐘, 我自己就覺得唔夠啦...佢開聲先加啦! 每星期練8首歌曲左右, 暫時都仲係好輕鬆....唔知係咪 ...

THANKYOU FOR THE PICTURE.RAISIN.

MY COMPUTER WAS DOWN FOR FEW DAYS SO CANNOT COME UP TO THE SITE.

SO , 280 IS THE DEAL ?
原帖由 vesley 於 09-2-27 00:07 發表
please check pm for details.
anyone can post the beautiful pink violin to view?

原帖由 vesley 於 09-3-4 00:29 發表
THANKYOU FOR THE PICTURE.RAISIN.

MY COMPUTER WAS DOWN FOR FEW DAYS SO CANNOT COME UP TO THE SITE.

SO , 280 IS THE DEAL ?

未知呢個價錢拎唔拎到呀,ming就拎唔到呢個價,我打去,係有呢個價,但要琴行拎,而家問緊朋友,你其實拎唔拎到呢?

sales winson said 10 pcs can take 280hk ea !

小提琴在那裏可以修理

Dear all mami,

急問 , 如小提琴的尾部夾子和線斷了, 因生銹問題, 在那裏可以修理, 約多少錢, 有冇好介紹 . thanks

原帖由 ElisaCheung 於 09-3-5 10:36 發表
Dear all mami,

急問 , 如小提琴的尾部夾子和線斷了, 因生銹問題, 在那裏可以修理, 約多少錢, 有冇好介紹 . thanks

http://www.seasoundstrings.com.hk/cs/chome.asp

http://orfeostrings.com/chinese/

Hi,

Don't forget me! I want to order one.

5. aidanmam 4/4 閃粉紅

tks

回覆 # 的文章

Hi,

I want to order one.

6. Raisin 4/4  原木色

tks

又係嘅, 咁唯有等你消息啦
原帖由 Sindy 於 09-3-2 17:42 發表

拎到280就280囉,唔係就要390,不過始終知道可以280,用390又似乎唔多抵喎....如果我朋友都拎唔到280,我諗我都會hold住先

回覆 # 的文章

Ming2:

Is it possible to arrange if I would like a 1/4 size volin? Do you know the price range for a decent one?

Thanks

Lemontrees

原帖由 yiubb 於 09-3-5 17:30 發表
又係嘅, 咁唯有等你消息啦  

ka kaka 埋欄啦埋欄啦.............經朋友既朋友拎,三百蚊,預埋運費,三百一啦.........................

1. sindy  3/4 閃粉紅  confirmed
4. 333chan 3/4  原木色  confirmed
6. Raisin 4/4  原木色  confirmed
7.希b媽咪 4/4 閃粉紅 confirmed

簽名被屏蔽

原帖由 Sindy 於 09-3-10 18:58 發表

ka kaka 埋欄啦埋欄啦.............經朋友既朋友拎,三百蚊,預埋運費,三百一啦.........................

5. aid ...

差少少無問題啦!是否依然喺土瓜灣取琴呢?

原帖由 Raisin 於 09-3-11 09:47 發表

差少少無問題啦!是否依然喺土瓜灣取琴呢?

未留電話比我既,請盡快留電話,因為我係撘單同個朋友一齊拎,所以遲左就拎唔到啦.........thanks

小提琴將會係北角拎貨,個別地區我會去開既話,可以拎比你地
‹ 上一主題|下一主題