用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 87
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 87 [複製鏈接]

我都買左la, $50面值

原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 11:20 發表
我頭先出開 KT , 見有好多貨 bor

醒目開學勳章

佢想要邊款 ??   我想要最細個個拉的, 但睇怕無咩可能, 咁向住返工bag出發先.

我仔同學仔媽咪好勁呀, 換咗一個 500個印花的大旅行bag囉, 仲要換多個.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 11:27 發表
唔知我家姐仲差幾多個印花先換到袋呢?

所以我唔會問, 佢到時打嚟, 我去到就去, 去唔到就say no lor, 我不嬲都係咁ga, 就算去, 我都唔會一早返ga, and 好多時, c6自己都唔去ga.
原帖由 hoganmama 於 09-1-23 11:10 發表
咁鬼黑人憎gar, 咪鬼問, 盞勞氣  

Ktma: 上次唔好意思呀, 我唔記得左約你交收, 沖涼換左睡衣, 所以叫
我老公同女落來….

ktma, ok ok 我叫佢係出閘位等你. 你打嚟提提我.
原帖由 ktmami 於 09-1-23 11:11 發表
6:15 TKO MTR ”A” 出口??  ARM 唔 ARM??

醒目開學勳章

我都係第一批申請加.  但係佢店里個架機, 係write 31/1過期, 但cs話可能佢部機未update 到

原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 11:24 發表
我上網 check ga, 我張卡 d 分會1月底到期.
有可能申請卡時不同時間, d 分有所不同啩

醒目開學勳章

我仔女呢排只借漫畫同小說

原帖由 hoganmama 於 09-1-23 11:36 發表

我地就多數隔個week 去借中英數各2本睇, 另學校訂daily 7 睇lor

醒目開學勳章

有買到, 黑白各 2 對

你係咪講我先:
原帖由 ktmami 於 09-1-23 11:24 發表
fun,

買唔買到鞋? 我朋友幫我買左, 雖然冇款選擇, 但都o.k.人好靚

cm concept 睇個隻電話, 男人用係幾好..影相像素唔錯, 雙卡雙號, 仲係 touch screen, 聽歌都ok架..$$又平. 但我老公...係5會用呢個牌子架啦~

醒目開學勳章

http://www.moneyback.com.hk/Web/UserLogin.do

原帖由 雪文 於 09-1-23 11:40 發表
俾個网址我再去check, 唔該.

我公司好近lamma island, 望都望到, 如果計搭車時間, 同出causeway bay差唔多咋....

原帖由 hoganmama 於 09-1-23 11:24 發表
好寫意bor.........

me 2, but 我nov 時已見到有d point 話jan到期, 我即刻換咗嘢先, 驚唔記得.
原帖由 雪文 於 09-1-23 11:45 發表
我都係第一批申請加.  但係佢店里個架機, 係write 31/1過期, 但cs話可能佢部機未update 到

醒目開學勳章

我都唔知佢想換邊款, 等團年飯我再問問佢先, 但儲幾佰個真係比較難
原帖由 雪文 於 09-1-23 11:44 發表
佢想要邊款 ??   我想要最細個個拉的, 但睇怕無咩可能, 咁向住返工bag出發先.

我仔同學仔媽咪好勁呀, 換咗一個 500個印花的大旅行bag囉, 仲要換多個.

...

亞仔only借漫畫同恐龍 ga 書, 佢話想大個去研究恐龍....

原帖由 雪文 於 09-1-23 11:47 發表

醒目開學勳章

睇咩書都唔緊要, 最重要肯睇 je.
我仔就...
原帖由 雪文 於 09-1-23 11:47 發表

今朝搭小巴落lam tin, 聽到收音機講有嚴重車禍, 6死1傷,

落馬洲貨車涉醉駕壓毀的士6死
(星島)1月23日 星期五 10:56

[url=]落馬洲
[/url]青山公路23日早上發生致命車禍,一輛貨車失事打橫翻側,壓著一輛新界的士,造成的士上司機連乘客共6人當場死亡。受輕傷的肇事貨車司機[url=]酒精測試
[/url]超標近4倍,他涉嫌醉酒駕駛及危險駕駛導致他人死亡被捕。
事發於早上7時10分左右,一輛往落馬洲方向行駛的20呎長密斗貨車,駛至落馬洲青山公路洲頭段近古洞時,失控打橫翻側,撞向並壓著對面線一輛新界的士,並將的士拖行約50米。
的士受到猛烈衝擊,被貨車劏開兩邊,軑盤變形,由於意外衝力強大,碎片亦散落馬路,地上留下多條剎車痕。
意外後,消防需移開沒有載貨物的貨車,用工具將的士車頂撬開,救出的士內的6人。
的士內司機連5名乘客,共6名年約30至51歲的男子全部受重傷,當場被證實死亡。消防將屍體移往路邊,用帆布覆蓋。
警方指,的士上5名乘客為地盤紮鐵工人,一同於落馬洲上車,準備到地盤上班。
肇事貨車司機受輕傷,由救護員治理後,送往[url=]北區醫院
[/url]。警方表示,貨車司機酒精測試錄得90多微克,超標4倍,現以危險駕駛導致他人死亡,及醉酒駕駛的罪名拘捕司機。
警方指,現場並非交通黑點,會就意外循3方面進行調查,包括兩名司機當時的身體情況、車速,及是否涉及機件故障。
受意外影響,現場來回行車線全線封閉,[url=]運輸署
[/url]呼籲駕駛人士改行[url=]粉嶺
[/url]公路。

醒目開學勳章

原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-23 12:09 發表
今朝搭小巴落lam tin, 聽到收音機講有嚴重車禍, 6死1傷,

醒目開學勳章

雪文, 你地上到 tsa  網站? 我地成日 login 後, 猛等..等..等上次假期試過等了大半日
會唔會我地攪錯了次序?
原帖由 雪文 於 09-1-23 11:21 發表
我仔做TSA, 我就感到好多完全無教過的, 要小朋友做.  根本都唔識

醒目開學勳章

我仔都好鍾意恐龍.
佢話想大個去研究恐龍>> 咁想做考古學家都唔錯

原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-23 11:53 發表
亞仔only借漫畫同恐龍 ga 書, 佢話想大個去研究恐龍....
‹ 上一主題|下一主題