用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德寶英文幼稚園 (將軍澳) 德寶幼稚園行政混亂
樓主: pydoris
go

德寶幼稚園行政混亂 [複製鏈接]

be careful! 個新來的 Yeung主任 (富康) is a trouble guy!

我都同楊主任通過電話呀! 佢好nice喎! 都好詳細咁解釋..對答都好ok的...係唔係有2個楊主任架!? 我打去學校時,佢問我搵邊個楊主任架喎...

我小朋友讀咗三年啦, 我見佢真係讀得好開心喎,佢好鐘意d老師架, 而我就覺得d老師同嬸嬸都好細心同好有愛心,照顧得佢地好好,所以我同我小 朋友對呢間學校都好有歸屬感. 不過的而且確d行政係有d亂, 但我相信每間學校都沒有perfect的, 最緊要係我地嘅小朋友讀得開心,又學到野返離,那就可以cover咗佢嘅小許不足啦.

原帖由 elsawu 於 09-4-8 19:14 發表
我都想知現時富康德寶既情況, 因為想n1近近地唔洗出到九龍咁遠.
有無家長有小朋友依家讀緊can share下, thanks!

幼兒園楊主任態度令人側目

本人看完有家長討論德寶楊主任,忍不到入來發表一下:

本人小寶寶就讀德寶幼兒班,直屬主任楊主任,即戴眼鏡肥肥地那位.起初見他笑笑口,看似沒有什麼.

後來停課事件一心打來問有關安排交學費事宜,誰不知態度勁惡劣,又惡言相向,完全看不出是出自一位主任口中,問題既解決不來,更令本人怒火中燒.後來同住維景家長傾談下發現楊主任當家長不是人,當了我們是政府資助家長甘對,除了喝罵家長,亦欠溝通技巧,相信對小朋友亦不太友善,猜估他只是鈷名釣魚既主任..只是得個銜頭,,沒有什麼實質經驗..
其實我們付出不平的學費目的讓幼兒愉快學習,誰知那位楊主任除了不聽家長電話,找了一整天找不到他,並迴避家長,真想知他回來職責做什麼...我們其實有其他選擇,大不了到遠一點的九龍塘讓幼兒讀書學習,不一定要留在德寶...真想知牟利機構不要緊..不過亦請一些有質素主任回來...請些倒學校米既主任回來,真係德寶污點..相信校長眼睛亦有問題..

明顯這所學校是牟利學校,不過如付得不開心,要什麼我來付出不平的學費呀??唯一有些可取之處是學校老師真係用心教小朋友..我考慮與其他維景家長轉校,如果楊主任還在..我們為何不去比$比得順氣既學校讀書????????????

oceanshoresbaby,

Hi! 我個baby都係讀緊德寶,我都同楊主任傾過計,佢好nice,不過唔知係唔係同一個人呢? 你可唔可以講多d嘢比我聽下呢?你個小寶寶係讀邊班?邊個老師教架?

原帖由 oceanshoresbaby 於 09-7-4 18:08 發表
本人看完有家長討論德寶楊主任,忍不到入來發表一下:

本人小寶寶就讀德寶幼兒班,直屬主任楊主任,即戴眼鏡肥肥地那位.起初見他笑笑口,看似沒有什麼.

後來停課事件一心打來問有關安排交學費事宜,誰不知態度勁惡劣,又 ...

HI..
我在較早前POST左細節,
我小寶寶在幼兒園讀,總主任係楊主任,亦得一位..四眼惡婆
幼稚園就有很多位主任..我聽其他家長說當中很多都很NICE

小寶寶讀幼兒班..我沒有理由在此公開我小寶寶邊班邊位老師教,因我已說我住維景,如果學校有人睇呢個網.有心查我是什麼身份應該很易知...到時騷擾我們就煩....

如你有興趣知,亦是維景友,可以約在維景會所見面再詳談呀,順便帶埋你個BB黎玩番日..^^

最近果次打去, 佢地都話有個楊院長, 仲有個楊主任, 乜咁多人姓楊咩?

衰個個係幼兒園園長 ar!

我囝囝由N1開始已係呢度讀(富康), 佢讀得好開心, 同學到好多野, 老師好有愛心!  K1時本來想同囝囝轉第2間, 但係囝囝開聲話唔想轉, 要留番係呢度讀...就係咁, 佢今年畢業啦..而妹妹現在亦係N1讀緊...so far so good, 起碼返學唔會喊晒先....亦有一位楊主任同我聯絡過....我個人覺得佢有禮貎, 友善...都算叫做OK 啦...(我唔知大家係咪講緊同一個主任)

不過好多舊老師都走晒, 對佢既信心係冇以前咁大..

原帖由 candice001 於 09-8-20 22:55 發表
衰個個係幼兒園園長 ar!

我個仔讀上午校...都ok喎.. miss lai 都教得好好呀,,起碼我見個仔都乖左呀... 不過學費真係貴左小小囉,,,不過萛啦,,佢學多左野就得 啦...

我仔仔係寶盈讀主流全日n1, 我覺得十分之好呀. 老師好有愛心, 阿仔本來好怕羞又痴身, 但佢好鍾意返學呀.
我覺得deborah 都多活動, d 美勞又靚, 程度都幾高, 中英文都有兼顧, 小朋友返學都學到野.  

至於佢地的admin, 我都覺得有時係有d 亂的, 同埋communication 應該可以再做好d既 (e.g. 佢地都冇一個完整的校曆表). 但so far touch wood 又冇不愉快事情發生係我地度.

寶盈同富康如果講學校本身我會prefer 寶盈多d, 校舍新d. 不過就唔係好知老師方面邊間好d... anyway我都已經好滿意阿仔而家的班主任.

2歲國際班下學期

我囝囝是細仔,十二月先2歲!所以我直接報下學期...後日星期一就要比3300元留位費,但剛剛做小學老師的朋友告訴我,德寶唔好,無嘢學喎!其實兩歲班就預了沒有東西學,所以先讀國際班嘛!等bb聽多d英文!我現在很矛盾,都唔知仲讀唔讀德寶好,講真比多咁多錢就是希望有分別,因為德寶家長可給我多些意見,時間無多,還有一天要決定!但如果唔讀呢間,突然間,我又好似無其它選擇,因為本人本身都好like呢間幼稚園,就係朋友說的,得個大字!我就是like佢大和靚...所以綠茵又不是我心頭好,翠茵就一定唔會考慮,入過去問東西,d人已很無禮貌,起碼德寶個接待書記真係好好禮貎先,不過講真,德寶又真係一人一語,個個都講一套
‹ 上一主題|下一主題