用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田14間英中排序?
樓主: 牛咪咪
go

沙田14間英中排序? [複製鏈接]

thankyou

有家長說 : //好似沙田崇真,呂明才及曾肇添係第1志願已經無晒??//
又有人話沙崇 "田"2/3/4志願都ok! (當然要band1生),唔好搞錯喎!!!
雖然沙祟唔夠出名, 但佢既公開考試(會考), 真係好好,
優良率% & 同14分 6 best subject, 佢應該係排tim記之後, 好過沙呂中, 佢近年成績比一些九龍城老"排"英中好.   

原帖由 yanyan-mummy 於 09-1-15 20:23 發表

08年沙崇第二一定ok!第三都好大機會!

有無認識沙田遁道衛理的家長, 可否分享此校校風, 程度, 謝謝.

原帖由 mama咪 於 09-2-12 14:05 發表
有無認識沙田遁道衛理的家長, 可否分享此校校風, 程度, 謝謝.

band on 頭, 校風無問題, 自行比較鐘意收陳元喜小學的學生, 辦通識辦得限

是否只收band one學生? 學校是否吹谷學生成績, 多唔多功課, 我是他區, 想了解多些.

原帖由 connie1214 於 09-2-13 16:15 發表

band on 頭, 校風無問題, 自行比較鐘意收陳元喜小學的學生, 辦通識辦得限

原帖由 mama咪 於 09-2-13 17:23 發表
是否只收band one學生? 學校是否吹谷學生成績, 多唔多功課, 我是他區, 想了解多些.

以舊年所知只係收band one生, 因為我所識的小朋友
小學大部份都讀陳元喜, 所以佢地無問題, 間間band one
學校都谷成績, 問題是個小朋友基礎打得好吾好. 功課都多

醒目開學勳章

原帖由 catcatmom 於 09-1-16 23:07 發表
有家長說 : //好似沙田崇真,呂明才及曾肇添係第1志願已經無晒??//
又有人話沙崇 "田"2/3/4志願都ok! (當然要band1生),唔好搞錯喎!!!
雖然沙祟唔夠出名, 但佢既公開考試(會考), 真係好好,
優良率% & 同14分 6 best s ...
個人意見,不喜勿插…
沙崇近年冒起得好快,與已升中朋友傾開,大家都覺得沙崇應排在曾記同呂中之後,其後一批培英/沙循/林裘謀/蘇浙就大家都不相伯仲(還有聖心,因為聖心比較低調,不多向外公布成績,但其實聖心亦不可輕視)…

原帖由 牛咪咪 於 09-1-15 08:12 發表
而家係諗排30間時, 頭5間點CHOOSE, 自利算啦,

如果你現在是想排30間的話,體藝你唔駛諗,因為這間是100 %自行收生,無得玩大抽獎.

如果你之前在自行無選佢,但現在想選的話,就只好等第三次的叩門機會了(公佈放榜名單後去學校叩門),但是體藝年年叩門都有好多人去排隊,唔知有冇誇張,聽聞有成千人去排隊.

近年沙祟公開平衡成績排係曾之後沙呂中之前,d家長都show曬d data 出來, 不過沙呂中既尖子就多過沙祟,始終呂中收番來學生質數好d.  

原帖由 agneskong 於 09-3-23 17:21 發表
個人意見,不喜勿插…
沙崇近年冒起得好快,與已升中朋友傾開,大家都覺得沙崇應排在曾記同呂中之後,其後一批培英/沙循/林裘謀/蘇浙就大家都不相伯仲(還有聖心,因為聖心比較低調,不多向外公布成績,但其實聖心亦不可輕視)… ...
‹ 上一主題|下一主題