用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請幫幫忙﹗N1 九龍塘朗思定係基督教中心幼稚園比較好呢? ...
go

請幫幫忙﹗N1 九龍塘朗思定係基督教中心幼稚園比較好呢??

女兒兩間都收O左,但係朗思就am而基督教中心幼稚園係pm....Think 的學費係貴好多,比較commercial (感覺)但聽聞語文會好,而基督教中心幼稚園就平D,但係D老師好nice和好有耐性及愛心(好多媽咪都係咁講),語言方面我就有D擔心,加上本人都想上午班。

請問大家會點選呢??

你又係下午班? 我個小朋友都係收左下午班, 我都有同佢報九龍靈糧堂, 但仲未知幾時 interview, 全日班!!

我講個經驗你知 -
我有個朋友, 佢幫佢個女報左嘉德麗的2歲班, 呢間學校都好注重語文, 一日3個鍾就中文, 英文, 普通話各一個鍾, 但係D老師就差D, 沒有什麼愛心, 事關係我個朋友個小朋友流算水, 老師見到都唔幫手,  一直流到落口都唔理,  係我個朋友揍完小朋友返學未夠鐘, 係窗外看到的! 所以到左下學期有好多小朋友退學, 我個朋友都退學, 不過佢就冇再搵個間, 等3歲先再讀!

其實老師都幾緊要, 所以我搵學校都心大心細, 又想搵D有愛心, 但又想小朋友學多D野, 現在下午班, D時間都唔知點安排!!

原帖由 貓咪館 於 09-1-11 22:33 發表
女兒兩間都收O左,但係朗思就am而基督教中心幼稚園係pm....Think 的學費係貴好多,比較commercial (感覺)但聽聞語文會好,而基督教中心幼稚園就平D,但係D老師好nice和好有耐性及愛心(好多媽咪都係咁講),語言方面我就有D擔心, ...

多謝你的意見呀...請問你知唔知基督教中心的學習如何??
我期望可以轉回上午班,已向老師方面標明了期望轉班,但係都要睇有冇人放棄個位。

我都同你一樣, 都有 remark 轉上午班, 但老師話已經有好多人 waiting list 係轉上午班!! 唔知會唔會有好多人放棄呢?!