用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 坪石暫借校社
樓主: cherryj
go

坪石暫借校社 [複製鏈接]

原帖由 Kuseiszeto 於 09-2-9 05:07 PM 發表
阿囡比原定時間遲左5分鐘, 不過都可以接受

係咯, 5分鐘都 ok.

講樣好笑既野比你哋聽呀, 我工人姐姐今朝話我知, 話說今朝校車遲咗少少 (exactly 遲咗幾多我唔知), 個司機比個工人姐姐(菲菲)鬧, 話"你又要我哋咁早起身落樓等你, 但你就遲到".  攪到司機叔叔係咁同 d aunties 講, "唔好意思".  

我工人都有講,放學時間準時or早到!!但朝早就校車朝朝都遲,,,,一日就遲10分鐘,一日遲15分鐘,,,
我今日同工人"對錶",我叫佢睇清楚車到逹時間,若再係咁,我會同媬姆再講吓朝早上車準確時間囉,因為無謂一大早就要小朋友企到發呆啦,天都未光,,,
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

原帖由 cameo 於 09-2-11 02:12 發表
我工人都有講,放學時間準時or早到!!但朝早就校車朝朝都遲,,,,一日就遲10分鐘,一日遲15分鐘,,,
我今日同工人"對錶",我叫佢睇清楚車到逹時間,若再係咁,我會同媬姆再講吓朝早上車準確時間囉,因為無謂一大早就要小朋友企 ...

反而我哋架校車朝朝都好準時喎, 仲有時會早到tim

醒目開學勳章 貢獻勳章

路過......妳地有工人姐姐, 點解唔叫佢同小朋友返學呢?

一來可以唔使早起, 二來自己人帶返學會安全D?

原帖由 Kuseiszeto 於 09-2-11 09:47 發表

反而我哋架校車朝朝都好準時喎, 仲有時會早到tim

其實我反而想佢遲呀,,,,只要"肯定"佢真係無可能準時,咁朝早遲幾分鐘落去都好丫,食少幾啖風
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

原帖由 kylie_mom 於 09-2-12 01:53 發表
路過......妳地有工人姐姐, 點解唔叫佢同小朋友返學呢?

一來可以唔使早起, 二來自己人帶返學會安全D?

因為自己搭車唔係"一程車",加上返放學揹住個大書包(未計假期前後重多野拎),反而搭校車好過公共交通!!
and若我自己搭車的話,時間上分別唔大的!!

原帖由 cameo 於 09-2-12 03:17 AM 發表

因為自己搭車唔係"一程車",加上返放學揹住個大書包(未計假期前後重多野拎),反而搭校車好過公共交通!!
and若我自己搭車的話,時間上分別唔大的!!

同我個 case 一樣, 所以我都係咁諗.

請問聖羅撒新校舍預計何時落成及何時返回新校舍上課?謝謝.
BeBu

原帖由 bebu 於 09-4-15 22:28 發表
請問聖羅撒新校舍預計何時落成及何時返回新校舍上課?謝謝.

無記錯應該係2010年,,,我唔太記得年份,,我女而家四年級,我女剛升中就起好...

回覆 1# cameo 的文章

最update係2011年9月才啓用

請問您們有否瞭解過St. Rose操場對著的後山是否「危險斜坡」?
‹ 上一主題|下一主題