用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 有無09年崇幼主流家長,入嚟交流吓啦!!!
樓主: Monty
go

有無09年崇幼主流家長,入嚟交流吓啦!!! [複製鏈接]

無收過老師電話

原帖由 Tina 於 09-9-15 20:33 發表
請問其他媽媽, 你地班主任有沒有打電話給你們, 報告小朋友在學校情況呀? 我由開學直至現在都未接過.

親子王國/教育王國日誌以外之網誌連結已被管理員刪除

我都未收過ar....
原帖由 Tina 於 09-9-15 20:33 發表
請問其他媽媽, 你地班主任有沒有打電話給你們, 報告小朋友在學校情況呀? 我由開學直至現在都未接過.

原帖由 Monty 於 09-9-16 10:16 發表
我都未收過ar....

大囡時老師有打電話比家長喎!今年唔通改左.

回覆 1# Tina 的文章

我都冇收到老師電話, 但我就在凱添第一日自已搭校車打電話比老師問佢情況咋.

你地放學的校巴是否一樣遲好多呀? 有不改善呢? 我仲係  遲三至四個字呀!

yes...一樣遲15mins
原帖由 Tina 於 09-9-18 23:17 發表
你地放學的校巴是否一樣遲好多呀? 有不改善呢? 我仲係  遲三至四個字呀!

ME TOO!所以都預番大約呢段時間先去接佢!

Hello, 大家好, 我小朋友係幼仁班架, 多多指教.  請問大家係全職/parttime 媽咪? 基督徒/non基督徒媽咪? :)

原帖由 lampopo 於 09-9-23 00:30 發表
ME TOO!所以都預番大約呢段時間先去接佢!

hello KG,

我囡囡讀幼信班~
我係全職媽咪,我 & 我老公都係基督徒~
你呢????
原帖由 KG 於 09-9-24 09:57 發表
Hello, 大家好, 我小朋友係幼仁班架, 多多指教.  請問大家係全職/parttime 媽咪? 基督徒/non基督徒媽咪? :)

原帖由 Monty 於 09-9-24 13:35 發表
hello KG,

我囡囡讀幼信班~
我係全職媽咪,我 & 我老公都係基督徒~
你呢????

我囝囝都係幼信班~
我係在職媽咪,我 & 我老公都係基督徒~ haha

Hi Monty &  曦彤媽媽 :

我係在職既, 下個月唔係lu..

& 我未係基督徒, 但我有時會同小朋友去教會及報佳音(哈, 舊年好開心, 因為居然我的爸媽都一齊去報佳音, 佢地完全不是信徒, 無返教會)

我個個都係唔係好識講佢返學做過D物野, 你地小朋友有無講家?  

原帖由 曦彤媽媽 於 09-9-24 17:00 發表

我囝囝都係幼信班~
我係在職媽咪,我 & 我老公都係基督徒~ haha

KG

轉全職媽咪

未係基督徒唔緊要...慢慢嚟...

我會問囡囡係學校茶點食乜,老師教d乜咁lor...
有時佢會答,有時唔講ga,不過唔問佢,佢又會自己同我講,
真搞笑~
今日佢就自己同我講話睇d小朋友練習跳中國舞,
,跳得好出色~
原帖由 KG 於 09-9-25 09:47 發表
Hi Monty &  曦彤媽媽 :

我係在職既, 下個月唔係lu..

& 我未係基督徒, 但我有時會同小朋友去教會及報佳音(哈, 舊年好開心, 因為居然我的爸媽都一齊去報佳音, 佢地完全不是信徒, 無返教會)

我個個都係唔係好識講佢 ...

我會搵工家, 開支太大又未儲退休金, 小朋友依家係咁衣學大拿拿三樣活動都已經$1800, C未, 音樂, 畫畫, 語言呢d都無學啦, 已經......!!! 養一個小朋友可能真係要400萬, 血都出埋!!!!

另外學校除左普通話朗誦外, 中國舞都好似攞獎家?

係呢, 聽聞小學部有班一日20人請病假?  
大家都係保重各各千金少爺既龍體為人生一大目標羅.....

原帖由 Monty 於 09-9-25 21:13 發表
KG

轉全職媽咪

未係基督徒唔緊要...慢慢嚟...

我會問囡囡係學校茶點食乜,老師教d乜咁lor...
有時佢會答,有時唔講ga,不過唔問佢,佢又會自己同我講,
真搞笑~
今日佢就自己同 ...

各位,

各位,
cherry由星期五晚開始持續發燒,半夜更高至40度,而且又咳 & 喉嚨痛~
今早看醫生,醫生話佢喉嚨發炎 & 聲帶發炎,並要求去做化驗~
剛剛接到醫生來電,證實cherry感染甲型流感,
現在爸爸要再到診所取特敏福~

P.S.朋友話小學有幾級學生,有好多學生請病~

請你都小心保重身體, 才有氣力照顧個女, 比D 耐心佢呀, 唔舒服有時係會特別脾氣痳痳地... 支持你....不如你係屋企都帶mask啦, 費事佢好番到其他屋企人病痳......

保重保重!!!

原帖由 Monty 於 09-9-28 16:04 發表
各位,

各位,
cherry由星期五晚開始持續發燒,半夜更高至40度,而且又咳 & 喉嚨痛~
今早看醫生,醫生話佢喉嚨發炎 & 聲帶發炎,並要求去做化驗~
...

thx....KG....
原帖由 KG 於 09-9-28 18:09 發表
請你都小心保重身體, 才有氣力照顧個女, 比D 耐心佢呀, 唔舒服有時係會特別脾氣痳痳地... 支持你....不如你係屋企都帶mask啦, 費事佢好番到其他屋企人病痳......

保重保重!!!

...

原帖由 Monty 於 09-9-28 16:04 發表
各位,

各位,
...

希望cherry快D好番, 你保重身體呀!

今日好D味呀??

原帖由 Monty 於 09-9-28 18:17 發表
thx....KG....

cherry好返未呀, 思思今天有少少燒及咳, 今天沒有醫生看, 希望她今晚不要高燒啦, 真擔心.

各位...CHERRY尋日終於可以返學喇~

Tina....囡囡點ar???
‹ 上一主題|下一主題