用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 85
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 85 [複製鏈接]

原帖由 lky2008 於 09-1-5 12:14 發表

又係4位數囉!

我唔得呀....家用+封利是

原帖由 come爸嘩 於 09-1-5 12:15 發表

我唔得呀....家用+封利是

我應該要5K啦!

原帖由 lky2008 於 09-1-5 12:16 發表

我應該要5K啦!

如果我份糧同上年一樣, 要用$14,400.

我覺得china xx一直都唔蒲頭, 係唔想同我地傾雙糧花紅的事...如果今年no double pay, 我同佢死過呀

原帖由 come爸嘩 於 09-1-5 12:18 發表

如果我份糧同上年一樣, 要用$14,400.

咪成個月人工??? 不過你有double pay/bonus幫補呀?

原帖由 lky2008 於 09-1-5 12:24 發表

咪成個月人工??? 不過你有double pay/bonus幫補呀?

係呀.......

我怕今年無, 同埋我仲有20k card數未還架

KY, 你上網book 咗先la, 去到唔駛排咁耐and 一定有籌, if 未申請過, kids and 大人都要帶passport adn id card, 你copy 咗先wor, photo 好似係2張.

if 有回鄉証, 就帶埋張舊ge 去lor.

http://www.ctshk.com/passport/bookrep.htm
http://www.ctshk.com/zhengjian/gangao.htm#request

一講新年, 我this year 肯定要od la

原帖由 ccbeauty 於 09-1-5 12:26 發表
KY, 你上網book 咗先la, 去到唔駛排咁耐and 一定有籌, if 未申請過, kids and 大人都要帶passport adn id card, 你copy 咗先wor, photo 好似係2張.

if 有回鄉証, 就帶埋張舊ge 去lor.

http://www.ctshk.com/passpo ...

我女未申請過,咁kids要how much?  但我果張舊的唔見左N年喇!咁係咪當補領呀?要$5XX?? Photo係咪去到先影都OK架?

原帖由 come爸嘩 於 09-1-5 12:25 發表

係呀.......

死啦出糧開票開少了2k 比老細. 而家填mpf 先知.

原帖由 come爸嘩 於 09-1-5 12:25 發表

係呀.......

我都唔好得你幾多

1. 首次申請或換領10年期或3年期《港澳居民來往內地通行證》,收費分別為390港元或260港元,12個工作天後取證,快證5個工作天後取證,分別加收200港元。

3. 遺失補領10年期或3年期《港澳居民來往內地通行證》,收費分別為560港元或400港元,12個工作天後取證。

photo sure 去到先影都得, but貴d lor.

原帖由 lky2008 於 09-1-5 12:30 發表

我女未申請過,咁kids要how much?  但我果張舊的唔見左N年喇!咁係咪當補領呀?要$5XX?? Photo係咪去到先影都OK架?

我要od, 咪仲大wok 過你地
原帖由 lky2008 於 09-1-5 12:32 發表

我都唔好得你幾多

原帖由 ccbeauty 於 09-1-5 12:33 發表
1. 首次申請或換領10年期或3年期《港澳居民來往內地通行證》,收費分別為390港元或260港元,12個工作天後取證,快證5個工作天後取證,分別加收200港元。

3. 遺失補領10年期或3年期《港澳居民來往內地通行證》,收費分別為560 ...

THX!!!

原帖由 ccbeauty 於 09-1-5 12:33 發表

3. 遺失補領10年期或3年期《港澳居民來往內地通行證》,收費分別為560 ...

如果係kwun tong 做證唔好係中旅個到影,影得唔靓又貴個場有好幾間幫人影相同平d.

原帖由 ccbeauty 於 09-1-5 12:34 發表
我要od, 咪仲大wok 過你地

我有好多都係碌卡咋!!仲未計呀女的書簿費!

原帖由 mandy_lee 於 09-1-5 12:35 發表

如果係kwun tong 做證唔好係中旅個到影,影得唔靓又貴個場有好幾間幫人影相同平d.

我係諗住去果間呀!

咁去普通影相舖影OK嗎?

last week 返大陸時, 62去追租, 佢租咗地下shop and 1st floor 俾個lawyer, 咁佢成年冇交租. c6入去追, 咁我都有入, 開頭見唔到lawyer, c6走上1st floor 搵, 咁我係間shop 度, 個lawyer 突然走咗出嚟問muk事, 咁我咪話嚟收租lor, 佢諗住恰我係女人, 係度串我, 我火到, 係咁小佢, 佢話我sin x民區, 我話你快d報公安, xyzxyz..............佢即刻啞咗, 我話佢你咁x jar, 咪學人做lawyer la.

原帖由 lky2008 於 09-1-5 12:38 發表

我係諗住去果間呀!

咁去普通影相舖影OK嗎?

ok 問清楚人佢背影要物color 同size, 不過相鋪d人應該知, 我張卡都好似4月到期

原帖由 mandy_lee 於 09-1-5 12:31 發表

死啦出糧開票開少了2k 比老細. 而家填mpf 先知.

照實同佢講啦...
‹ 上一主題|下一主題