用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生性” [複製鏈接]

原帖由 2bzmummy 於 09-3-4 10:20 發表

邊個跣您呀,等我同您出頭下

太后出馬, 小貴子得寵, 仲唔跪謝

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-4 10:37 發表

恕我才疏學淺..............'銑'係咪即有人俾香蕉皮您踩咁解

長老

依我愚見,應該用足字旁既'跣' 先合邏輯喎 。。。

長老,

我唔係一早講0左:太后"仙福永享, 壽與天齊"咩!

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-4 10:47 發表

太后出馬, 小貴子得寵, 仲唔跪謝
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

長老,

幾時搞到係網上面都要咬字嚼文呀?

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-4 10:37 發表

恕我才疏學淺..............'銑'係咪即有人俾香蕉皮您踩咁解
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

來料, 遲D公司會封殺 Yahoo 同埋 Facebook....

原帖由 2bzmummy 於 09-3-4 10:51 發表

長老

依我愚見,應該用足字旁既'跣' 先合邏輯喎 。。。

2b

我都認同'跣'係正確..........'形聲'字, 形符係足, 聲符係先

原帖由 正46 於 09-3-4 11:32 發表
長老,

做個好榜樣唔好咩

原帖由 正46 於 09-3-4 11:34 發表
來料, 遲D公司會封殺 Yahoo 同埋 Facebook....

嘜您返工有玩facebook咩

btw 大勢所趨

46,

點解係FB 唔見左小貴子個ACCOUNT o既, 係咪做錯事,驚俾人點相呀

原帖由 正46 於 09-3-4 11:32 發表
長老,

自己都未搞得清又點去教小朋友呢 ?

Facebook 可以理解,點解 yahoo 都要封殺呢 ? btw 您平時都冇得自由上網,咁對您影響都應該無乜既

太后,

你都知間間公司都一定有好多屎忽鬼0架啦, 如果佢地唔搞屎搞棍又點可以生存到喎...

原帖由 2bzmummy 於 09-3-4 13:42 發表

Facebook 可以理解,點解 yahoo 都要封殺呢 ? btw 您平時都冇得自由上網,咁對您影響都應該無乜既

原帖由 正46 於 09-3-4 15:58 發表
太后,

你都知間間公司都一定有好多屎忽鬼0架啦, 如果佢地唔搞屎搞棍又點可以生存到喎...

100% 同意 ~~

46,
原來比人跣係咁解........

原帖由 正46 於 09-3-4 15:58 發表
太后,

和大家分享 !

永遠記住這十句話

第一句
沒有一百分的另一半 只有五十分的兩個人

沒有人是十全十美,但真正能互相了解的二個人,是懂得....互補的。

第二句
付出真心 才會得到真心 卻也可能傷得徹底
保持距離 就能保護自己 卻也註定永遠寂寞

我們常常被我們用真心付出的人傷害。
但是,過度保護自己,也常常把自己捆在自己的圈圈裡。

第三句
通常願意留下來跟你爭吵的人 才是真正愛你的人

人們都喜歡聽好話,好聽的話誰都喜歡聽
但忠言卻是逆耳。卻有多少人能接受真正的"好話"

第四句
有時候 不是對方不在乎你 而是你把對方看得太重

在乎,不是用說的,而是用行動表達,
用說的在乎,不是真正的在乎。

第五句
冷漠 有時候並不是無情 只是一種避免被傷害的工具

面對會危及自己的事情時,人們善於用武裝來保護自己。
這是常態,也是病態。

第六句
如果我們之間有 1000 步的距離 你只要跨出第1步
我就會朝你的方向走其餘的 999 步

人是被動的,每個人都希望能被善待。
卻不懂得如何善待別人。

第七句
為你的難過而快樂的 是敵人
為你的快樂而快樂的 是朋友
為你的難過而難過的 就是那些 該放進心裡的人

朋友間,是不計分享快樂還是難過的。
這樣的朋友,才是該放在心裡的朋友。

第八句
就算是 believe 中間也藏了一個 lie

信任,是一種互相的默契。
就是夠信任,才敢放手一摶

第九句
真正的好朋友 並不是在一起就有聊不完的話題
而是在一起 就算不說話 也不會感到尷尬

朋友間,並不是什麼時候都能無話不談。
有些話,總有說不出口的時候,
有時候,如果之間的默契足夠。
不需任何言語便可知道對方的想法。

第十句
朋友就是被你看透了 還能喜歡你的人

真正的朋友,即使知道你的缺點,
卻能包容的人,那個人,才是你真正的朋友。

太后
令人反思兼深思    多謝分享

原帖由 2bzmummy 於 09-3-4 18:04 發表
永遠記住這十句話

第一句
沒有一百分的另一半 只有五十分的兩個人

沒有人是十全十美,但真正能互相了解的二個人,是懂得....互補的。

第二句
付出真心 才會得到真心 卻也可能傷得徹底
保持距離 就能保護自己 ...

醒目開學勳章

HIHI!All:

晚安~

偉哥尋晚無拉拉蛋左一句,好慶幸我2仲有份寫字樓文職mou下....佢由星期一開始加長時間兼1個人做2個人野
2b:咀嚼完啦!雖然好淺,但要做真係吾易,多謝分享

betty

原帖由 bettylam 於 09-3-4 22:07 發表
HIHI!All:

晚安~

偉哥尋晚無拉拉蛋左一句,好慶幸我2仲有份寫字樓文職mou下....佢由星期一開始加長時間兼1個人做2個人野
2b:咀嚼完啦!雖然好淺,但要做真係吾易,多謝分享

betty ...

Dear Betty

偉哥講既系事實,我又真係覺得要感恩架,今年仲哎呀叫做有人工加添

今夜竟遇上2b

原帖由 maba 於 09-3-4 22:34 發表
今夜竟遇上2b

叻媽,我特登上黎補您架
‹ 上一主題|下一主題