用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急問:嘉德麗.好時光.樂基都收我個女,選那一間最好? ...
go

急問:嘉德麗.好時光.樂基都收我個女,選那一間最好? [複製鏈接]

嘉德麗,好時光和樂基(駿景)都收咗我女,但我最後讀那間n1好呢?我打算給女女讀1年國際班,之後轉回姐姐讀的平安xx幼稚園,但有時好難講的,又可能讀埋k1-3.

嘉德麗--幼兒部地方細,特色是會背誦經典,但我連校長及外籍老師都未見過,呢間名氣一般

好時光--地方唔大,但國際班三個小時都是英文,並有少許普通話,校長親民,態度甚佳,但我見d外藉老師大多是印巴藉的,呢間唔係好出名

樂基--地方都算大,中英文班一半英一半中,老師好多是鬼婆鬼佬,名氣大

你地話那間最好呢?三間地點都唔係問題,之前兩間已交留位費,樂基1月5日開始又要交留位費了.
   0    0    0    0

比我會揀樂基, 佢英文好多人都話好, in case會讀落去都ok, 而且佢考直資應該唔錯. 背誦經典, 第日背書都有排背, 唔洗咁快咁辛苦喇. 如果你想小朋友學好英文, 我諗樂基既外籍老師會比印巴籍好.

I think HKPS is the best choice

多謝你倆的回覆!我林好时光雖是3小時英文,但印巴藉的英語總不及西人吧!起碼孩子學到佢地d道地口音.

不過有樣我唔明,我女女在樂基面試時都無出過一句聲(其實佢係識哂但唔做),老師叫做的她只係咁易做到少少,那鬼婆已讚她(因我讀中英文班,但我揀英文in),最後重取錄埋,唔知係咪西人in會寬鬆些?唔知n1(樂基叫n1二歲班為playgroup)係咪好多人報?我見有d人是waiting list?唔知佢地點選?

hello,小圓圓
俾我會選樂基
其實in2歲,就好求其,只係形式。
外藉老師係咁,始終係私校,有位就收
總知唔好選goodtime,好留。

多謝Bou回覆,我林我都有個決定了,好多謝各位意見,我會揀樂基.你話"留"係指那方面呢,不妨簡述一下.

‹ 上一主題|下一主題