用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校風問題 [複製鏈接]

各位好呀 !

想問一下大家對於聖博德的評價 , 因本人感覺, 它的校風很樸素, 校長老師們也很好及稱職 , 但問題係, 唔知點解個女會越來越差, 不是成績, 是品行, d同學又講粗口, 都唔知要不要轉校 !!

0    0    0    0

evawongwong:

莫太担心啦, 有時小朋友只是好奇才講架, 再大啲會明白架啦

原帖由 Evawongwong 於 08-12-29 19:13 發表
各位好呀 !

想問一下大家對於聖博德的評價 , 因本人感覺, 它的校風很樸素, 校長老師們也很好及稱職 , 但問題係, 唔知點解個女會越來越差, 不是成績, 是品行, d同學又講粗口, 都唔知要不要轉校 !!

...
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

原帖由 Evawongwong 於 08-12-29 19:13 發表
各位好呀 !

...

其實除了學校,孩子不斷長大,一定會在不同的層面上學到d唔好的嘢,最重要不是轉校,因唔好的品行就算是讀什麼名校都有機會接觸到,最重要是父母要教小朋友什麼是對與錯,有什麼是不適合他們的身份去做,現在同學講粗口都未令你最驚,我自己最擔心是現在d小朋友太早熟了,d男女關係才令家長最擔憂的。

小女在p.2-3時也講粗口,
我用力打佢咀巴數下, 再用嚴詞解釋
已沒有再講粗口了!
不用太擔心

‹ 上一主題|下一主題