用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 向SPCC及DGJS家長請教
go

向SPCC及DGJS家長請教 [複製鏈接]

各位媽咪﹐

其實本來我都唔想開呢個 topic, 因為我覺得始終是自己才是最清楚那所學校最適合自己既女兒。自從我知道女兒僥倖地考到SPCC DGS後﹐已經先後問過好幾個有子女就讀這兩所學校既朋友關於兩間學校既詳情。但問完之後﹐我覺得兩間學校都各有長處﹐真係唔知應該揀邊間。

原本我和先生是比較傾向SPCC既﹐因為我們住香港區﹐而且十分認同SPCC著重品格道德培育既宗旨。但是我囡囡是比較好動的﹐活一點既教學方式似乎比較適合她。不過一想起DGS要搬到將軍澳﹐又覺得交通確實是一個問題。

我明白遇上這個問題是應該慶幸的。但這兩個星期我實在覺得好頭痛﹐好驚揀錯了﹐日後會後悔。我真的很希望兩間學校既現任家長可以給我一些意見。尤其在選擇過程中﹐有甚麼要特別留意。謝謝。

0    0    0    0

雖然我不能給予太實際的答案. 因為我兒仍是K1. 但我認為可以除卻地區的問題. 因為若是好學校. 不要太介意地點. 而且這兩間也是學校當中很超班的. 很多家長的dream schools. 若是我, 只會選學校, 不選地點. 寧願父母自己盡量遷就.

你女兒真的很標青. 有這樣的煩惱. 很多家長也不會介意. 希望你能為你女兒找間合適的.

原帖由 twobigeyes 於 08-12-29 18:28 發表
各位媽咪﹐

其實本來我都唔想開呢個 topic, 因為我覺得始終是自己才是最清楚那所學校最適合自己既女兒。自從我知道女兒僥倖地考到SPCC和 DGS後﹐已經先後問過好幾個有子女就讀這兩所學校既朋友關於兩間學校既詳情。但 ...

唉   你在這問題上已糾纏了兩個禮拜  你都識講其實最清楚個女讀邊間的就是你自己啦  就好似揀老公一樣  人哋又點敢幫你揀喎  當然自己想要什麼  如何取捨都不是太難吧  請不要再post 這種topic  真是讓人有晒命的感覺  

DGS is secondary school and will move to Shamshuipo.   

DGJS is a primary school.  Pls make sure which shool your kid will study.

原帖由 twobigeyes 於 08-12-29 18:28 發表
各位媽咪﹐

其實本來我都唔想開呢個 topic, 因為我覺得始終是自己才是最清楚那所學校最適合自己既女兒。自從我知道女兒僥倖地考到SPCC和 DGS後﹐已經先後問過好幾個有子女就讀這兩所學校既朋友關於兩間學校既詳情。但 ...
a :hammer: :yawn:

twobigeyes,

Please check PM.

sumyinmama

各位媽咪﹐

ysnmama﹐

好多謝你的意見。你也說得對﹐我們應該是首選學校﹐不是選地點。

原帖由 ysnmama 於 08-12-29 18:43 發表
雖然我不能給予太實際的答案. 因為我兒仍是K1. 但我認為可以除卻地區的問題. 因為若是好學校. 不要太介意地點. 而且這兩間也是學校當中很超班的. 很多家長的dream schools. 若是我, 只會選學校, 不選地點. 寧願父母 ...

sumyinmama,

衷心多謝你的分享。請check PM。

原帖由 sumyinmama 於 08-12-29 21:27 發表
twobigeyes,

sumyinmama

男女學校~始終好一點

這二間~差不多~
優點~缺點都差不多

差最多的就是學費問題

如果沒有學費的煩惱
SPCC 挺不錯
因為是男女小學
均衡些

每間學校~都有優缺點~

不仿到這兩間學校門門口看看~
欣賞哪一邊的學生多一點吧~

早點放出學位~反而更重要
別讓其他孩子等太久~

其實兩間學校係點你應該都好清楚,就算係現任家長有小朋友讀緊,我相信都係講返比你聽同一番說話,除非有小朋友兩間都讀過。你宜家個問題係你自己心大心細,所以無人幫到你,我唔會叫人幫我揀,你比得個小朋友考果間學校就應該一早想清楚如果考到交通,金錢,時間。。。上一定可以配合到,這幾個月咁多topic都係講黎講去這些問題,所以其實果間係點,Lee間係點一早已經有哂答案,而你個問題答案係你自己心大心細,我相信最後你都係會hold位到6,7月,邊間適合你個女只有你自己知,希望你快D搵到答案

各位媽咪﹐

其實本來我都唔想開呢個 topic, 因為我覺得始終是自己才是最清楚那所學校最適合自己既女兒。自從我知道女兒僥倖地考到SPCC和 DGS後﹐已經先後問過好幾個有子女就讀這兩所學校既朋友關於兩間學校既詳情。但問 ...

twobigeyes,

不用客氣﹗請check pm

sumyinmama

原帖由 twobigeyes 於 08-12-29 22:56 發表
sumyinmama,

衷心多謝你的分享。請check PM。

Hi twobigeyes,

回覆 # 的文章

Hi twobigeyes,

I fully understand your situation.  Choosing the right school for a child is just as difficult as getting offers from the schools.  How about looking at objective factors such as having sight of the homework/projects/books that the schools give or use?  Sometimes, parents' comments are objective.

Please share the teaching methods of SPCC and DGS.  And, how to tell which one is more suitable for active girls?

Thanks!

我估DGJS比較合適你的囡囡,原因你話囡囡較為好動,但以我所知,SPCCPS重點的運動只有游泳及乒乓球,其他的則一般,相反音樂才是主打,而我眼見的SPCCPS女學生,大部份都是比較文靜的,相比DGJS的女生,則較為運動型一些!

Tao Toa Ma,
My girl is definitely 運動型 although she loves music too.  Thanks for sharing!  Any idea on SPCC's teaching style?

twobigeyes,
I actually meant sometimes, parents' comments are subjective as their expectation vary.

I posted something here yesterday, then BK server was down, then my post was gone?!!

Anyways, I can see your dilemma here.  We all want the best for our children.  But the more you compare the two schools, the bigger then headache.

You said 好驚揀錯了﹐日後會後悔.  Maybe try to think positively.  Both schools are excellent, so choosing either one you can't go very wrong.

On the other hand, both schools are NOT perfect.  Prepare yourself to accept the "disadvantage" of the school you pick, otherwise you will still feel regret no matter what you choose.

Your daughter is indeed very smart.  So if I were in your situation, I will explain to her the main differences between the schools (try to be simple and objective), then let her choose.  If she stays undecided, then I will choose SPCC, but that's just a personal preference because I like co-ed schools more.

Wish you a happy decision and peace of mind soon.

If you would like your daughter to be more humble, choose SPCCPS. If you would like your daughter to be more aggressive, choose DGJS.

100%同意,但無論你放棄那一間也好,將會令一名Waiting List 的小朋友的父母有一個興奮的消息!
原帖由 Birdsuper 於 09-1-2 05:08 發表
I posted something here yesterday, then BK server was down, then my post was gone?!!

Anyways, I can see your dilemma here.  We all want the best for our children.  But the more you compare the two sc ...
‹ 上一主題|下一主題