用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝中英文幼稚園 英藝元朗書記
go

英藝元朗書記 [複製鏈接]

那位書記Miss Kong..... 校長在場都或多或少可以見吓佢D笑容,平時家長問佢野, 她先用鼻孔朝向你,跟著就繼續做佢手上的工作, 佢係唔係答緊你野, 你都唔知。跟著就好冇引地唔知同唔同佢繼續講落去。鞋!佢係學校嘅把關,今日咁既服務態度,唔得架啦。
不過, 如果你係鬼佬就唔同啦!佢會對你好有禮貌仲笑住口添。如果你係工人姐姐就仲可鄰, 書記Miss Kong會用不耐煩及另你不好受的語調來對待你。佢眼角都幾高架,家長們如你們的衣著行出來只象個買餸師奶, 你嘅待遇可能只係比工人姐姐好小小。鞋!!!!!!
請問其他家長對此人有何意見。
   0    0    0    0

請問邊個係 Miss Kong?
係咪成日都係地下, 四眼好高好高個個 Miss 呀?

我諗係掛,只係得佢唔識笑架

i totally agree with u!! i just made a complaint about her last 2 weeks!! my son is in UKA(K3) class there. He is going to P.1 after this summer.
i cant understand how she can still work as a receptionist there for 3 yrs now with her ignorant attitude.....
if the principal there, she may hardly smile at u! everytime i brought my son to the school, she'll just look at u with her bad face! like this parent said, " pointing her nose upwards, and continue doing her job while answering u"......the basic manner while talking to people!!
those teachers among the school has no communication!! i passed the message to that Ms Kong ....asked her to tell my son's class teacher .....ONE WORD comments on this school...CHAOS!!
......the school fee is not cheap!!! with this kind of service, they cants stay longer in Yuen Long..(because she is the one who always answer the phone , she is like a bridge between the school and the parents).....
i hope the principal can do something about that......make a wise decision or retrain her .....arrange her to take some "communication course"....thats really important as a receptionist!!

原帖由 dilysha 於 08-12-22 11:27 發表
那位書記Miss Kong..... 校長在場都或多或少可以見吓佢D笑容,平時家長問佢野, 她先用鼻孔朝向你,跟著就繼續做佢手上的工作, 佢係唔係答緊你野, 你都唔知。跟著就好冇引地唔知同唔同佢繼續講落去。鞋!佢係學校嘅把關,今 ...

我本來唸住俾個仔讀呢間學校,於是啱啱就打電話去問詳情,我唔知嗰個係咪你地所講既miss kong,但佢既態度就真係一般啦﹗我同佢講咁耐野,有80%既句子後面都有個"咯"字,聽到我有啲un耳...

我sat去過依間學校....起初諗住攞d information睇...因為想幫囡囡報n1.....但reception 姐姐好好人喎...帶我地四周參觀...

嗰位Miss kong真喺十分之無禮貌、情緒化,喜歡時會主動同你傾計、不喜歡時頭向天,只望到佢個鼻來回應你,真是不知所謂,間學校唔知佢有無股份!:;pppp: :;pppp: :;pppp:

Totally agree!!!!!!

回覆 2# mlau78 的文章

我諗佢可能有股份掛, 我已經留意左佢幾年啦, 見佢做到好似阿四咁, 好似乜都關佢事咁, 聽電話, 開門, 接送校車學生, 帶學生上班房, 帶家長參觀學校, 要懂得多種語言及語氣的溝通方式, 老師轉左90%, 佢仲可以留得低, 佢可能真係有股份。

門口啲人好惡無heart

我係返playgroup的, 收錢個姐姐巳經成日黑面好唔得,個英文老師上堂時成日打瞌睡,但普通話老師就好好心機.

原帖由 yauyau0623 於 09-11-3 02:23 發表
我諗佢可能有股份掛, 我已經留意左佢幾年啦, 見佢做到好似阿四咁, 好似乜都關佢事咁, 聽電話, 開門, 接送校車學生, 帶學生上班房, 帶家長參觀學校, 要懂得多種語言及語氣的溝通方式, 老師轉左90%, 佢仲可以留得低,  ...

下!乜都要做似打雜多啲!
似會股份咩?!
有股份就唔駛做啦,
我諗打份工,無咩特別問題都唔會轉工卦,
我之前份工都做左差不多10年啦唔通我又有股份。

下!! 我又唔覺得miss kong態度好差喎!!我次次去接個仔放學..佢都有同我傾計有同我笑...有時又會同我講個仔既情況!! 有一次我個仔病左成個星期冇返學...我打返去請假時..miss kong都有同我傾計..叫我個仔食得清淡D..休息多D.....SO FAR..我唔覺得佢串囉

原帖由 PrincessChole 於 10-6-10 16:59 發表
下!! 我又唔覺得miss kong態度好差喎!!我次次去接個仔放學..佢都有同我傾計有同我笑...有時又會同我講個仔既情況!! 有一次我個仔病左成個星期冇返學...我打返去請假時..miss kong都有同我傾計..叫我個仔食得清淡D.. ...

我都唔覺Miss Kong喎, 我個仔interview時係見佢, 佢又抱我個仔, 又同我講笑, 現家有時接放學, 佢都會同我講吓阿仔係學校的情況..所以係咪佢已經變 nice 咗la...

佢係甘,睇開D
原帖由 Tsz-him 於 10-8-31 13:25 發表

我都唔覺Miss Kong喎, 我個仔interview時係見佢, 佢又抱我個仔, 又同我講笑, 現家有時接放學, 佢都會同我講吓阿仔係學校的情況..所以係咪佢已經變 nice 咗la... ...

e家係咪仲係姓陳果位做緊校長????

我唔覺佢好串喎;可能佢生得高大d;好似無咁親民啫。miss kong係唔笑個樣;係你地覺得佢串啫;串係用語言表達出黎。
我也是普通帥奶一個;又會買埋餸去接仔放學;我又唔覺佢眼角高喎!見面都會打招呼;傾下我個仔。我覺得ok喎!

我個女N1都係讀元朗英藝,未收錢就好地地,收左錢就衰都死...講野又串到不得了,如果唔係個陳校長態度好既話,我都唔會俾個女係個度讀 !
‹ 上一主題|下一主題