用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 ENGLISH 遊戲(急要答案)
go

ENGLISH 遊戲(急要答案) [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

原帖由 00adafan 於 08-12-18 22:04 發表
是這樣玩的:
如果,把A、B、C、D……26個字母賦以分數,即是A=1、B=2、C=3、D=4,如此類推,Y=25,Z=26,哪一個英文字加起來是100分呢? ...

有無限幾多個英文字母加起來的???? 因為好多組合ka wow?  最快想起 A + B + C + D + E + F + G + H + I + J = 55 + Y (25) + V (20) 即成啦.

係迷'H'呀, H排第8, 迷係'一個8'=100 , 唔知得唔得呢

.

原帖由 00adafan 於 08-12-18 22:04 發表
是這樣玩的:
如果,把A、B、C、D……26個字母賦以分數,即是A=1、B=2、C=3、D=4,如此類推,Y=25,Z=26,哪一個英文字加起來是100分呢? ...

唔知你諗到答案未呢?
你的意思係咪要一個英文字, 好似telephone
t=20
e=5
l=12
e=5
p=16
h=8
o=15
n=14
e=5
加埋就=100

是這樣玩的:

是這樣玩的:

A-1
T-20
T-20
I-9
T-20
U-21
D-4
E-5

=100

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題