用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問你們嘅小朋友小六上學期成績有未呀? ...
go

請問你們嘅小朋友小六上學期成績有未呀?

醒目開學勳章

hi,

如題!因為小兒之小學要一月十二日才有成績表副本!又未知band幾,煩死!!

yuk hei mun

不如你問下你囝仔的班主任丫!
我個女的學校已在10月之家長會把各子女的第一次呈分試全級名次告之家長,第二次呈分試之名次也口頭講左比d學生聽,但講明未經核實。她的學校也是一月中才派成績表啊!
原帖由 tinetinew 於 08-12-18 19:13 發表
hi,

如題!因為小兒之小學要一月十二日才有成績表副本!又未知band幾,煩死!!

yuk hei mun

醒目開學勳章

hi,

已經問咗啦,但就未知!小五成績就知,因上年問咗,band幾就答得超求其,或者我話俾佢知我報咗3間直資,其中一間收咗就放棄抽獎啦!但3間都未咁快知道結果㗎嘛,今次自行我都交form㗎!佢話要二月先知道真正成績,你知報自行都唔可以求其㗎嘛,或者一月再問過啦!

yuk hei mun

原帖由 ytpeople 於 08-12-18 19:37 發表
不如你問下你囝仔的班主任丫!
我個女的學校已在10月之家長會把各子女的第一次呈分試全級名次告之家長,第二次呈分試之名次也口頭講左比d學生聽,但講明未經核實。她的學校也是一月中才派成績表啊! ...

呀女昨天才考完,分就對曬喇,但成績表就會聖誕假後1月頭才派,趕得切自行報考遞成績表。

我個仔就口頭講咗主科(中英數常)嘅分數,但係想問吓班主任阿仔係band幾, 點知咩都話唔講得,唔可以透露....想問以阿仔d成績應該選d咩嘢學校,又叫我上網睇...唉,成績表又要1月中先派,又咩都唔講得,咁即係點?好激氣呀, 都唔知點做人班主任...

我仔間學校都係放完假先派成績表!!

原帖由 MaMaTracy 於 08-12-19 12:08 發表
我個仔就口頭講咗主科(中英數常)嘅分數,但係想問吓班主任阿仔係band幾, 點知咩都話唔講得,唔可以透露....想問以阿仔d成績應該選d咩嘢學校,又叫我上網睇...唉,成績表又要1月中先派,又咩都唔講得,咁即係點?好激氣呀,  ...

無理由唔講喎,我個女出左成績表,成績唔好班主任比意見我遞form去咩學校機會有幾多.

醒目開學勳章

hi,

好老實呀!就算講(上年15x考6x,今年上學期考幾多名就話未知要二月份家長會先知,最快一月十二日會派成績表副本都話未必知全級考第幾,唯有放完假追緊d),班主任好求其話小兒只屬band two尾(心在滴血),非常段古冇痛苦!問佢其中一些心儀直資學校就k啦,麻麻地啦!我問你哋都pro過佢啦!好彩最近被栽員,可以成日上網睇你哋嘅心得,如果要返工就死得啦!

yuk hei mun

原帖由 hhmum 於 08-12-19 17:16 發表

無理由唔講喎,我個女出左成績表,成績唔好班主任比意見我遞form去咩學校機會有幾多.

昨天(18號)才考完試,今日拿拿林派卷,阿囡返黎講D分都幾好,可以放下心頭大石。明天家長會,睇下班主任有乜野講。

tinetinew,
你囝仔讀邊間學校啊?
原帖由 tinetinew 於 08-12-19 17:42 發表
hi,

好老實呀!就算講(上年15x考6x,今年上學期考幾多名就話未知要二月份家長會先知,最快一月十二日會派成績表副本都話未必知全級考第幾,唯有放完假追緊d),班主任好求其話小兒只屬band two尾(心在滴血),非常段古冇 ...

醒目開學勳章

Hi,

黃大仙區屋邨學校!

Yuk hei mun

原帖由 ytpeople 於 09-1-1 20:29 發表
tinetinew,
你囝仔讀邊間學校啊?

請問報了哪三間直資?
或可PM覆我!
原帖由 tinetinew 於 08-12-18 20:43 發表
hi,

已經問咗啦,但就未知!小五成績就知,因上年問咗,band幾就答得超求其,或者我話俾佢知我報咗3間直資,其中一間收咗就放棄抽獎啦!但3間都未咁快知道結果㗎嘛,今次自行我都交form㗎!佢話要二月先知道真正成績,你知報自 ...

hhmum,

你呀女班主任就好o勒!
請問邊間小學?
原帖由 hhmum 於 08-12-19 17:16 發表

醒目開學勳章

hi,

pls check pm!!

yuk hei mun

原帖由 ytpeople 於 09-1-2 08:29 發表
請問報了哪三間直資?
或可PM覆我!  

原帖由 ytpeople 於 09-1-2 08:32 發表
hhmum,

你呀女班主任就好o勒!
請問邊間小學?  

真小.