用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 (針扎不到肉不會痛,但帶疫苗的針、、、)更新 ...
樓主: 唔明
go

(針扎不到肉不會痛,但帶疫苗的針、、、)更新 [複製鏈接]

原帖由 BookloverJ 於 09-2-25 18:26 發表

呢件事好明顯就係老師個人疏忽, 人為錯誤. 樓主責難個位老師好應該, 對方亦道了歉.

人為錯誤, 校長, 保良局和教育局可以提出D咩既改善方案呀?有咩方案可以確保家長通知老師既事老師一定記得做架? ...

點解你經常改留言內容, 唔係改錯字而係改內容呢?

樓主 上傳 保良局的回覆信, 正正就有詳細的改善方案, 請問你有 細閱 嗎?

原帖由 BookloverJ 於 09-2-25 18:51 發表

哦, 咁依家你淨係話校長無禮, 唔係講校長無改善方案
呀嗎?

, 咁依家你淨係話校長無禮, 唔係講校長無改善方案
呀嗎
?

校長請個位老師回覆, 我覺得已經足夠啦, 需唔需要親身回覆見仁見智啦. 我就覺得唔需要囉, 因為正如我之前講, 呢件係一件芝麻綠豆咁小既事!
而且由個位當事人老師親身向樓主道歉, 最恰當啦!.

兩者皆是!

當事人道歉和校方作出日後改善方案同樣重要!

原帖由 BookloverJ 於 09-2-25 18:57 發表

我覺得自己寫D野未完整所以執執佢, 有咩問題呀?

有! mug保良局個個所謂改善方案, 真係可以防止好似樓主個case架咩?

我覺得係保良局係怕左佢, 招呼下佢啫, 唉,依家辦學真慘!

...

見仁見智!!!!

題外話:
因為, 以前從事客戶服務工作, 好記得主管講過.....

要正面面對投訴, 有客人投訴, 公司才知有咩地方應該改進,係好事來的!!!

如果, 客人選擇唔投訴直接以後不惠顧的話, 對公司更不利!

回覆 # 56的文章

原帖由 freshman 於 09-2-26 14:16 發表
又一個如此無知嘅人

要100%安全, 很多嘢都不用啦! 簡直不可生存啦!

任你 學識更淵博....;都係 自吹自擂 吧!!

因為你無將 事情 的 個別處境,作出適當的協調 , 你將所有事情 理論化 地去討論活生生的(生活), 合理嗎??
一句到尾......係 讀死書 !

要100%安全, 很多嘢都不用啦! 簡直不可生存啦!

你誤會我的意思了.....阿聰明人!!
我的意思是 : 流感針不是必須品, 點解我唔可以選擇100%安全先去 打 呢?????
我無話過要日常生活上 衣食住行, 都要100%安全, 請你不要 斷章取義!!!!!!!

我樂意做你 眼中 的無知人, ok未丫????
(因代表大家唔同類)

因不想浪費樓主的版面空間了, 所有與樓主無關的事, 將不會再回應, (因通常都會回應有quote我post 的留言),謝謝!

原帖由 唔明 於 09-2-26 11:00 發表
多謝你幫我回應!
我只想講我是中國人!
http://tv.shuyang.gov.cn/ce1h-music/29-%ce%d2%ca%c7%d6%d0%b9%fa%c8%cb.mp3

樓主意思是這個嗎?

原帖由 BookloverJ 於 09-2-25 15:50 發表
, 芝麻綠豆咁小既事, 都要擴到咁大呢搞, 仲要講到咩分享心路歷程咁嚴重, 呢個樓主家長真係每位校長/老師既惡夢!
唔知係咪受文革毒害呢, 點解有少部份大陸人做野咁偏激既, 小小野都要搞到好似階段鬥爭, 兼且係你死我活, 要將敵人鬥臭鬥跨都唔肯收手既!

因 回覆顯示 (新/舊 在前), 回覆編號(#)會有出入....

原帖由 freshman 於 09-2-26 14:10 發表
膚淺嘅係你地這些如此無知嘅人!!!

身體免疫系统多作練習與練習簿做練習是完全兩回事, 不可混為一談。

多做練習簿未必對小朋友學習有幫助, 但打疫苗則不同。
那個父母不想子女身體健康, 打流感疫苗只有好處, 絕無壞 ...

有人回左你, 我都費時同你d扮勁既白痴講野, 回多幾次分分鐘一陣傳染埋比我 繼續up風啦你井底蛙! 識少少以前為自己好勁, 可笑!+可悲...日日沈醉自以為好勁既幻想空間...慢慢享受啦!

回應#73(雞毛蒜皮既小事......)

‹ 上一主題|下一主題