用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 nursery幾時報
go

nursery幾時報 [複製鏈接]

醒目開學勳章

0    0    0    0

我都想知!

醒目開學勳章

如果你想插班, 可以直接打去心儀既學校到問, 間間都唔同. 如果係出年9月入學既, 就出年大概8-9月開始留意心儀d學校幾時開始接受報名.

No worry. Your girl should join the 2-year old class in Sept 2010. Don't hv to join class in the middle. normally class of 2year old takes kids (age between 1year 8 months - 2year 7 months old). So...just start applying from summer 2009.

醒目開學勳章

我記得我個仔得果六個月嘅時候,我已經報名架喇

我想問你地會唔會nursery 同 k1 讀同 一間kindergarden.....

原帖由 ayaya86 於 08-12-17 17:22 發表
我囡而家8個月 我想佢2歲開始番NURSERY 即係2010年既4月
咁我應該幾時報名
同埋學校正常9月開學,我囡可以中途加入嗎
如果係,會不會學少其他小朋友好多野呢 ...

1) nursery (n1)要足兩歲先至可以入學.

2) 間間 nursery 都有唔同制度, 應該立刻去問心儀的學校佢地的安排. 有 d 一早已經可以報名, 有 d 係之前一年報名.
‹ 上一主題|下一主題