用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 5歲學游水,搵邊度學好?
go

5歲學游水,搵邊度學好? [複製鏈接]

小朋友很怕水,想搵d有耐性游會俾佢試下學,有無好提意?最好東九龍區,thanks
   0    0    0    0

想揾group or 單對單?
每個會都一定會有好教練,但係視乎彩數...

hope can help...

呢個時間黎開始學.............唔係咁好,因為天氣較凍,小朋友得 5歲唔係好抵得冷,會影響到佢無心機。

建議下年天熱先開始。

回覆 # 的文章

我兒子的游泳教練不錯,以前我兒子“打死”也不學游泳,但是月初跟他朋友的游泳教練學了一堂,就非常喜歡還主動要學。

老師很有經驗,也很有愛心。現在是淡季學的人不多,價錢很優惠 ,泳池人也沒那么多。如有興趣我把老師的電話PM給你。
Bathy在至高之處榮耀歸與神,在地上平安歸與他所喜悅的人.     路:2:14

怕凍,唔系馬!有暖水池架,同夏天無分別。我兩個小朋友幾年都無停過。

請問hk區有冇介紹,我女嘈左我好耐, 我都仲未搵到...謝謝.
Pretty Princess Petite Prince

Hi $$$,

我仔仔現在五歲半,本來在史x福游泳學校學習游泳,他的教練是該學校其中一位黃金教練,後來他的教練轉為私人教授,他對小朋友很有愛心及有耐性,而且教法專業(比較過很多其他的教練),加上收費便宜(一對一只是HKD200.00/hr),仔仔巳離開游泳學校,跟隨他一對一學習,仔仔很喜歡這位教練,因他一直以真摰的心來跟他溝通。

他星期六在灣仔摩利臣山泳池教授,星期日則在九龍(不確定地點)教授,若你有需要,可pm我取其聯絡資料。
原帖由 $$$ 於 08-12-21 09:17 發表
請問hk區有冇介紹,我女嘈左我好耐, 我都仲未搵到...謝謝.

有興趣把老師的電話PM給我

原帖由 小伊 於 08-12-20 18:57 發表
怕凍,唔系馬!有暖水池架,同夏天無分別。我兩個小朋友幾年都無停過。

夏天氣溫可以高到三十幾度,冬天有時十零度!!咁都話無分別??

小朋友比大人熱量流失快,而且初學既運動量唔夠大(講緊5歲小朋友),通常吹下波波,踢下腳,係會凍。

你去泳池睇下..........會見到 d 教練著晒成套連身 wet suit教游水。個原因就係.............教練教游水...........運動量唔夠..........所以要著 wet suit 保暖。

個個人體質唔同,我係指出,而家先黎開始學唔係一個好時間,當然有 d 小朋友係頂得住,但係為人父母者,點解唔幫小朋友計劃得好 d?

Hi winchoy 16888,

巳把資料pm給你了。

原帖由 winchoy16888 於 08-12-23 17:49 發表
有興趣把老師的電話PM給我

回覆 #4 的文章

你指邊個泳池 ? 物時段呀 ? 無錯,人數係少左,但泳池少得重多.

無論係5,6,日晚上, 係斧山道or將軍澳都勁多人, 比夏天密2倍.

夏天我女學游水, 我就自己游. 冬天? 我米睇佢地游羅.:;pppp:

Agree.  I also want to start on next Summer.

原帖由 tommythumb 於 08-12-24 12:27 發表

夏天氣溫可以高到三十幾度,冬天有時十零度!!咁都話無分別??

小朋友比大人熱量流失快,而且初學既運動量唔夠大(講緊5歲小朋友),通常吹下波波,踢下腳,係會凍。

你去泳池睇下..........會見到 d 教練著晒成套連身 wet suit教游 ...

請PM給我! 謝謝!

原帖由 CHIULHJ 於 08-12-22 13:24 發表
Hi $$$,

我仔仔現在五歲半,本來在史x福游泳學校學習游泳,他的教練是該學校其中一位黃金教練,後來他的教練轉為私人教授,他對小朋友很有愛心及有耐性,而且教法專業(比較過很多其他的教練),加上收費便宜(一對一只是HKD200.00 ...

計劃好D的話,我就會現在開始比小朋友學,到明年summer再報康文署泳班,50幾蚊學10幾堂。溫水泳池D水溫長年都系28-30度。你去睇下先啦!

醒目開學勳章

原帖由 ^曾小姐^ 於 08-12-15 12:06 發表
小朋友很怕水,想搵d有耐性游會俾佢試下學,有無好提意?最好東九龍區,thanks

summer學好d, 呢個天氣學, 你叫佢除衫佢都未必肯la, 佢鐘意玩水就話啫!!!!

I'm interested.
Pls PM to [email protected]
Thanks.

原帖由 CHIULHJ 於 08-12-22 13:24 發表
Hi $$$,

我仔仔現在五歲半,本來在史x福游泳學校學習游泳,他的教練是該學校其中一位黃金教練,後來他的教練轉為私人教授,他對小朋友很有愛心及有耐性,而且教法專業(比較過很多其他的教練),加上收費便宜(一對一只是HKD200.00 ...

Hi 10022004,

巳把資料pm你了。

原帖由 10022004 於 08-12-25 00:39 發表
請PM給我! 謝謝!

Hi 123mommy,

巳把資料pm你了。

原帖由 123mommy 於 08-12-26 00:30 發表
I'm interested.
Pls PM to [email protected]
Thanks.

hi CHIULHJ,

Pls pm to me. Thank you.

Hi $$$,

‹ 上一主題|下一主題