用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Centre ?
go

Centre ? [複製鏈接]

Hi all mums,

我仔而家小三,K2都學過公文數,但學開果間centre取消左,
所以無繼續:idea:
囝囝既中文好差:cry: 而家想佢搵返公文中及英學, 請問有無邊位知道旺角 / 太子 / 油麻地或佐敦有centre ? 有無邊位老師 highly recommend?
Tks a lot !!
   0    0    0    0

Applelily,

Thank you very much:loveliness:
請問是否公文?可否再俾多d資料呢?例如 : 油麻地近邊間大廈,又或有無果間centre既電話? 同埋你講既負責人係姓甚麼? 中文碩士經驗導師又姓甚麼? 可否PM我 ?

原帖由 applelily 於 08-12-14 07:53 發表
可以考慮油麻地近mtr,導師平均都是持專科學位或教育心理學位現職教師,而中文更有位碩士經驗導師,因為負責人也是教書老師,所以課程都很貼近學校

原帖由 LV77 於 08-12-14 16:27 發表
Applelily,

Thank you very much:loveliness:
請問是否公文?可否再俾多d資料呢?例如 : 油麻地近邊間大廈,又或有無果間centre既電話? 同埋你講既負責人係姓甚麼? 中文碩士經驗導師又姓甚麼? 可否PM我 ?

...

對唔住,想搭嘴。我估唔係公文。

不過我覺得學語文的根基是:
1.聽、說、讀、寫。
2教與學要雙向交流。
公文式能做到以上效果嗎?

另外公文式源於日本,日本人教你的小朋友英文、甚至中文,你可以接受嗎?

原帖由 LV77 於 08-12-14 00:21 發表
Hi all mums,

我仔而家小三,K2都學過公文數,但學開果間centre取消左,
所以無繼續:idea:
囝囝既中文好差:cry: 而家想佢搵返公文中及英學, 請問有無邊位知道旺角 / 太子 / 油麻地或佐敦有centre ? 有無邊位老師 high ...

對唔住!多口問句,其實你想幫你小朋友報邊科?

因為報唔同科,要留意唔同。
‹ 上一主題|下一主題