用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

09/10迦南N1 [複製鏈接]

請問09/10入讀N1既MAMA, 學校通知左收你地BB未?
其實我係waiting list, 要你地放棄呢個學位, 我先有機會去INTERVIEW, 所以想問下咁多位MAMA初步有無決定? 會唔會有幾間收左而最後唔會簡迦南, 幫幫手....會同唔會都發表下....因為我真係好想知, 如果機會係好微既話, 我都有定心理準備先, 全九龍既迦南我都遞曬FORM架喇, 全部都係WAITING LIST!

0    0    0    0

My son has been accepted by Cannan Nursery  - Kowloon Tong as her pre-nursery (N1) class student and I might not reject the offer due to the reasonable school fee comparing with other nurseries in Kowloon Tong District.

LONG930,你好!
我仔仔報讀09/10年度N1下午班, 昨日07/01巳收到學校通知信JC仔可入讀N1, 在1月17日( 星期六) 辦理註冊手續, 我好開心呀! 其實我只係報讀這一間沒有報其他學校架, 你唔好氣餒再等吓潻, 祝你好運***
原帖由 LONG930 於 08-12-10 17:45 發表
請問09/10入讀N1既MAMA, 學校通知左收你地BB未?
其實我係waiting list, 要你地放棄呢個學位, 我先有機會去INTERVIEW, 所以想問下咁多位MAMA初步有無決定? 會唔會有幾間收左而最後唔會簡迦南, 幫幫手....會同唔會都發 ...

原帖由 LONG930 於 08-12-10 17:45 發表
其實我係waiting list, 要你地放棄呢個學位, 我先有機會去INTERVIEW, 所以想問下咁多位MAMA初步有無決定? 會唔會有幾間收左而最後唔會簡迦南, 幫幫手....會同唔會都發 ...

九龍區有六間分校, 請問樓主駛唔駛 interview 六次呢?
還是只係 int 一間就得呢? 咁要去邊間度 int 呢?
thanks!

應該係間間都in, 因我報左2間,2間都in 左

上個星期六當交完書薄費後, 才知道有一個八月份的適應班.

據個"好冇耐性"o既老師話, 最好返適應班, 否則你個小朋友在九月上課時會冇班主任照顧(因個班主任會去照顧個班八月份入學o既學生)、會哭足三個鐘等等, 重趕快地叫我當場付款(如果我有支票在身)。

但當我問佢九月份入學的話, 家長會有幾多日陪同、頭幾日返幾多個鐘, 佢就全唔知道, 佢地似乎主張所有學生返八月instead九月。我覺得佢地好不付責任,話就話適應班係optional, 但當家長聽到話自己個小朋友可能比其他小朋友哭多三個鐘, 又冇class teacher, 咁你地就冇option la。

今早再致電問個究竟, 其中一個主任都係威嚇地叫我交八月份學費入學.

當初如果有咁o既安排, 佢地應該一早寫明, 現在已經去到d家長冇得轉變餘地, 你地話氣唔氣頂呀...

不知其他家長有冇同感呢?

That's very strange!! As i want my daughter to attend, they said that she has to be exactly 2 yrs old by the time on or before 6 Aug. but my girl was bored after the day that they mentioned. Thus, my girl cannot attend the class on Aug. end up.

It is the Rule for all kinders which could only admit children who has attained 2 years old when attending nursery class.  Therefore, your kid is not allowed to admit.

回覆 # 的文章

我個女讀今年K1
我無幫佢報八月既預備班呀
佢亦無要求我返

原帖由 kathysuen 於 09-5-6 05:02 發表
我個女讀今年K1
我無幫佢報八月既預備班呀
佢亦無要求我返

會唔會係nursary先有預備班??
‹ 上一主題|下一主題