用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 ABC Pathways
go

ABC Pathways [複製鏈接]

有無家長的寶貝在 ABC Pathways School 讀緊 Cambridge 的 Pre-Starter course ?
對 ABC Pathways School 的意見怎樣 ?
Please comment, thanks ?
   0    0    0    0

原帖由 Tommay 於 08-12-10 09:15 發表
有無家長的寶貝在 ABC Pathways School 讀緊 Cambridge 的 Pre-Starter course ?
對 ABC Pathways School 的意見怎樣 ?
Please comment, thanks ?

我仔仔剛在本月參加了以上 PRE-STARTER COURSE, 佢好鍾意個老師, 成日返屋企都問我幾時可以返 ABC, 我想他們老師應該有吸引力去教小朋友, 見佢開心, 我都安慰D.

原帖由 TINA618 於 08-12-11 18:37 發表

我仔仔剛在本月參加了以上 PRE-STARTER COURSE, 佢好鍾意個老師, 成日返屋企都問我幾時可以返 ABC, 我想他們老師應該有吸引力去教小朋友, 見佢開心, 我都安慰D. ...

請問是 level 幾呀 ?  Thanks !

TINA618,
HOW MUCH FOR COURSE?
THANKS!

原帖由 TINA618 於 08-12-11 18:37 發表

我仔仔剛在本月參加了以上 PRE-STARTER COURSE, 佢好鍾意個老師, 成日返屋企都問我幾時可以返 ABC, 我想他們老師應該有吸引力去教小朋友, 見佢開心, 我都安慰D. ...

當年, 我囡都冇上course, 我比佢做咗3本 test papers : starters 1, 2, 3. 之後去考, full marks. 慳好多
孩子需要鼓勵, 適當的稱讚和鼓勵,
會使他更努力去完成任務, 對自己更有自信.
在小朋友的學習過程中,父母的啟發與鼓勵是十分重要。

ABC Pathways

原帖由 wongpsv 於 08-12-13 11:13 發表
TINA618,
HOW MUCH FOR COURSE?
THANKS!

我個仔讀 pre-starter 1, $375/lesson (1.5 hrs). 都幾貴的 !

May I know how to get the test papers : starters 1, 2,3 ?
Sue

Please comment whether the phonic course is good or not. Thanks.

莫梓希係041104出世的零舍曳曳馬騮仔! Moses' Album oct 2006 ->小王子遊樂園 梓希全接觸 oct 2006 ->小王子上學了

回覆 # 的文章

囝囝讀緊ABC Pathways o既phonics course, 去年10月開始至現在, 囝囝今年讀k2, 他現在已可以讀完整本簡單故事書, 雖然內容不是完全理解, 但對認字及串字好有幫助, 個人感覺好滿意,囝囝好鍾意返此學校!
他們經常舉辦講座, 可以先了解再決定!

原帖由 leeleelumlum 於 09-4-22 13:12 發表
當年, 我囡都冇上course, 我比佢做咗3本 test papers : starters 1, 2, 3. 之後去考, full marks. 慳好多

你囡囡當年幾大呀?

ABC is a good school?

Parent has no chance to see how the class was conducted, it is systematic and recommended for parent who can afford the fee. Their fee is relatively  expensive for me, the phonics class is $300 an hour. I shall change to a cheaper school for phonics, which costs only $150 per hour and run by a native English.

keikei_mama

Please send me the information of your phonics class.

Thanks
‹ 上一主題|下一主題