用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村既視學報告
go

又一村既視學報告 [複製鏈接]

睇完又一村既視學報告後,本人更有信心比我既小朋友入去讀,因睇完後覺得呢間學校都好好。
   0    0    0    0

原帖由 緊張肥媽咪 於 08-12-9 22:50 發表
睇完又一村既視學報告後,本人更有信心比我既小朋友入去讀,因睇完後覺得呢間學校都好好。

點解呀, 講黎聽下呀唔該...你有沒有比較過禮賢呀?

原帖由 jojoplanet 於 08-12-10 09:19 發表

點解呀, 講黎聽下呀唔該...你有沒有比較過禮賢呀?

你可以入去睇吓佢個報告,都幾好架。
http://www.edb.gov.hk/FileMana ger/TC/Content_5219/yycschool. pdf

請問你們知唔知這間學校會派邊間小學呀??

原帖由 cx293293 於 08-12-11 00:22 發表

剩係知附近區既有男拔, 女拔, 喇沙, 陳守仁, 宣小, 九龍塘官小...等等, 其他我都唔係太記得, 佢學校入面既notice board有擺出黎比人睇。

你講係派咩津校定考到咩私校/直資?

原帖由 cx293293 於 08-12-11 00:22 發表

原帖由 緊張肥媽咪 於 08-12-11 22:02 發表

剩係知附近區既有男拔, 女拔, 喇沙, 陳守仁, 宣小, 九龍塘官小...等等, 其他我都唔係太記得, 佢學校入面既notice board有擺出黎比人睇。

要睇下以上呢個成綪係政府大抽獎o既結果, 定係自己去敲門(即係大抽獎後, 家長自己去轉學校)而得到的成綪喎.

如果係政府大抽獎的話. 根本同你讀邊間幼稚園好似冇乜關係. 小朋友唔讀幼稚園. 都有可能派到以上所講o既學校. 所以有時會覺得學校響呢方面的資料有點誤導.
‹ 上一主題|下一主題