用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗港城迦南09-10 n1朋友仔報到啦!
樓主: KLCHO
go

麗港城迦南09-10 n1朋友仔報到啦! [複製鏈接]

原帖由 trina_choi 於 08-12-24 13:38 發表
哈哈哈...咁大個秘密都比你知道左...係吖!我住坑口呢邊架...

Hi trina_choi,
我住將軍澳o架, 你小朋友會否坐校車呀?

唔會啦!我會每朝自己湊佢返學,因為平時都要返工,相處時間都唔多 (都係靠周六日),所以想爭取多d見面時間,再加上我公司今年三月會搬,應該會搬到觀塘,到時送完個仔返學,再慢慢行路返公司都重得...加上我仔讀時都係得二yrs4mtns,咁細要佢自己坐校車,絶對唔放心呢!

咁你呢!

原帖由 308 於 08-12-24 23:09 發表

我住將軍澳o架, 你小朋友會否坐校車呀?

原帖由 trina_choi 於 09-1-6 11:18 發表
唔會啦!我會每朝自己湊佢返學,因為平時都要返工,相處時間都唔多 (都係靠周六日),所以想爭取多d見面時間,再加上我公司今年三月會搬,應該會搬到觀塘,到時送完個仔返學,再慢慢行路返公司都重得...加上我仔讀時都係得二y ...

我都唔會俾仔仔搭校車 Lu, 因為我老公可以送完阿仔返學, 有車到佢公司, 所以佢好樂意送阿仔返學, 而放學就由婆婆接回家.

係呢你知唔知第二次註冊是幾時呢? 我只知係四月份左右.

你仲會考慮哪一間學校呢?

Hello,
我想問吓, 迦南n1依家係機多小朋友一班?
謝!Tin

Hello 308,

但上次註冊時,佢好似話第二次係五月架喎!我果時重同同事講,攪咩要等咁耐啫...不過學校又無再講明,反正佢話差唔多五月度會有信寄比我地架喎!

我重會等明天花園浸信會面試後再決定.

原帖由 308 於 09-1-15 23:57 發表

我都唔會俾仔仔搭校車 Lu, 因為我老公可以送完阿仔返學, 有車到佢公司, 所以佢好樂意送阿仔返學, 而放學就由婆婆接回家.

係呢你知唔知第二次註冊是幾時呢? 我只知係四月份左右.

你仲會考慮哪一 ...

我仔係五月架,其實你BB可以今年入紙IN. K班做細仔啦!如果我仔係年尾,我就無諗住比佢讀PN啦! (BTW呢個係我個人諗法啫!)

原帖由 bcw 於 09-1-13 14:32 發表
請問妳們的BB什麽月份出世,我個係11月,迦南話要到時插斑,in都無得in

各位
今日17/2/09仔仔早上十時去in
佢平日會講花花,蘋果同埋有好多野講架
但今日只係講車車同波波
佢係0705架b
我好驚唔收佢架
大家知唔知要答到幾多題才有機會
因為老師話,依家上午班已額滿,只剩下午班
而且呢次係第二輪,好驚佢冇書讀
我無報第二間

My son is 07August bb.  I went to interview this morning and he can only speak mama and baba.  The teacher just let him to play some toys to see his response.  I think the chance to enter N1 is even lower than you.  But Funful had already admitted my son and I wil interview also Victoria in Feb 009.  Then I will make my final decision.

elbb

原帖由 盈日 於 09-1-17 17:51 發表
各位
今日17/2/09仔仔早上十時去in
佢平日會講花花,蘋果同埋有好多野講架
但今日只係講車車同波波
佢係0705架b
我好驚唔收佢架
大家知唔知要答到幾多題才有機會
因為老師話,依家上午班已額滿,只剩下午班
而且呢次係 ...

我都係今日11:00 interview, 阿b咩都唔玩,又唔答miss問題....最後仲發脾氣叫走 !! 唉..冇希望 !!

我o念名額重要唔係好多tin
你重有冇幫阿b報其他幼兒園呀
原帖由 扭計小霸王 於 09-1-18 00:30 發表
我都係今日11:00 interview, 阿b咩都唔玩,又唔答miss問題....最後仲發脾氣叫走 !! 唉..冇希望 !!

冇啦, 如果唔收就會搵playgroup比阿b玩下先, 咁2010年先直接讀k1....今年9月先再諗 !!

其實我囡囡08年10月出世,我問過miss話09年8月可以攞紙申請讀PN,但想問囡囡2010年9月都未夠兩歲,會唔會唔收,同埋攞申請表使唔使未天光去排隊o架?入咗PN係咪容易啲入番迦南K1o架?

原帖由 KLCHO 於 08-12-9 18:10 發表
麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦!

好開心呀! 收左 am 班,已留左位。
但都等緊樂基 5/1 通知

多多指教

我大女係讀麗港城迦南家, 我覺得佢地好好, 由其係品德方面, 同埋好好手尾! 依家K3喇, 下年要入小學喇

請問各位帶小朋友in完的媽咪, 會in d咩野架, 程序會點架呢? 我都幫仔仔報左, 不過佢係細仔, 可能要遲d先有得in, 不過原來上午班巳經full左.

原帖由 tototo 於 09-1-20 18:31 發表
請問各位帶小朋友in完的媽咪, 會in d咩野架, 程序會點架呢? 我都幫仔仔報左, 不過佢係細仔, 可能要遲d先有得in, 不過原來上午班巳經full左.

Hi tototo:
我仔仔今日in完,老師攞個波(look)比仔仔,睇下佢接唔接到,問佢係咩里,同埋(look)返比老師,比下爸爸,再問下邊個係爸爸媽媽,後又有一杯一碟,睇下佢識唔識放隻杯在碟上,最後問屋企玩d咩,邊個湊.......,同埋講比我地聽k3只是下午班.
其實我都唔係好明白,咁多人去in, 我地已經係好遲果批,仲會唔會有位呢?
有冇媽咪知道呢?

知唔知今年有幾多人報名? 同埋會收幾多學生呢?

原帖由 KLCHO 於 08-12-9 18:10 發表
麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦!

好開心呀! 收左 am 班,已留左位。
但都等緊樂基 5/1 通知

多多指教

想問係唔係09-10N1 呀?因樓主topic 同內容不同呀~
如果係09-10 N1, 我幫囝囝交咗留位費,都係上午班,無記錯好似5月通知交學費和雜費,但仲等緊另一間幼稚園3月中通知收唔收~

原帖由 aleelee 於 09-2-21 23:20 發表

Hi tototo:
我仔仔今日in完,老師攞個波(look)比仔仔,睇下佢接唔接到,問佢係咩里,同埋(look)返比老師,比下爸爸,再問下邊個係爸爸媽媽,後又有一杯一碟,睇下佢識唔識放隻杯在碟上,最後問屋企玩d咩,邊個湊.......,同 ...

in 既野有啲唔同喎,你仔仔多月出世呀?
因為我地有in Flash Card ,積木..等等
有問有無返playgroup , 邊個揍?有無工人?..等等

我囝囝係細仔(0712), 21/2面試,
唔知有冇人已經收到信呢?

學校話第一批巳經寄出, 第二批下星期寄, 有冇offer都會通知

‹ 上一主題|下一主題