用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗港城迦南09-10 n1朋友仔報到啦!
go

麗港城迦南09-10 n1朋友仔報到啦! [複製鏈接]

麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦!

好開心呀! 收左 am 班,已留左位。
但都等緊樂基 5/1 通知

多多指教
   0    0    0    0

你幾時interview架,咁快收到信,我都等緊回覆

11月15日in. 12月6日收到信,我個仔都收左am班吖!已留位,但都等睇埋花園浸信會in.後再決定讀邊間...我仔仔0705架,咁你bb呢!

原帖由 KLCHO 於 08-12-9 18:10 發表
麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦!

好開心呀! 收左 am 班,已留左位。
但都等緊樂基 5/1 通知

多多指教

我個仔就AM後備, 但啟思收左佢AM正取生, 已交左留位費, 下個月又係會IN埋花園浸信會, 呢間都可能考慮比亞仔讀, 如果收的話

原帖由 trina_choi 於 08-12-10 00:18 發表
11月15日in. 12月6日收到信,我個仔都收左am班吖!已留位,但都等睇埋花園浸信會in.後再決定讀邊間...我仔仔0705架,咁你bb呢!

係吖!咁你1月幾號in吖!我仔仔1月17日11點幾呀!

我都係11月15日in. 但12月8日至收到信,你地都等緊花園浸信會in.比較迦南,花園浸信會係味好好架,
我仔仔係0702架...
其實翠茵都收左呀仔,但係好似無咩人話翠茵好唔好...
所以留左迦南先囉.

我想問下你哋知唔知佢哋出年的班, 一班有多少個學生, 師生比例又如何?

我剩係報左兩間,一間救世軍,另一間迦南,當然最好都係迦南(am)la,我可以湊佢番學

嗯!我朋友架細佬以前喺花園浸信會讀過,佢話環境同老師都好好,我見BK內都有唔少家長話呢間學校好,剛好又喺我公司對面,所以咪報左先囉!

到時人地IN.我仔時,我再留意佢地比我架感覺,再決定,我仔依家雖然識講少少好簡單架詞彙,但話晒對住老師時間重多過我喎!到時MISS無耐性咁教,個仔又唔反映過我知,對佢地架影響都幾大架...所以都係喺IN.時小心留意下啦!

康盛比華利都收左我仔,我都交左留位費,但IN.迦南後,你先會知道人地有咩問題,好似我仔喺IN.比華利時唔多合作架,老師問佢野,佢鍾意就答唔鍾意就唔理人,而"比"架MISS都唔會引導仔仔,只係由佢去周圍玩玩具(IN.時,有二張長枱放满玩具,小朋友又點得閒理MISS問咩吖!...呢個位,我都覺得佢地安排得有問題)重有就係IN.完後,我仔玩到唔肯走,我拖佢都唔肯走,結果MISS話交比佢,我重以為佢會點引導佢听指令,結果原來就只係唔理佢反抗,係咁拖佢出課室...我仔比佢攪到CRY得好勁,結果無一位MISS去理佢.最後要我引導個仔,教佢IN.完要走,輪到下位小朋友架啦!氹佢去第二間課玩,佢先收聲咋...

迦南佢架安排我暫時覺得幾好,起碼有MISS介紹學校來年到N1,K!,K2會教D咩,到時小朋友帶功課書本番屋企,家長可以點配合,都有大約講解,然後重帶我地參觀校舍...IN.迦南時,我仔真係好合作,只係有時唔肯即時答,但MISS都好有耐性用唔同方法引發佢地回答問題,我仔百厭到去攞架上架玩具玩,MISS好NICE咁話比佢玩陣,走時重引領仔仔同MISS一齊去將D玩具歸位,仔仔係好開心咁走入去IN.好開心咁同MISS揮手之後先走吖...感覺好得,所以一收到信,即時過數留位先.

到睇下花園浸信會IN.後感覺點,OK架話就交左錢後慢慢作決定,唔係就一定讀迦南...

原帖由 KLCHO 於 08-12-10 09:49 發表
我都係11月15日in. 但12月8日至收到信,你地都等緊花園浸信會in.比較迦南,花園浸信會係味好好架,
我仔仔係0702架...
其實翠茵都收左呀仔,但係好似無咩人話翠茵好唔好...
所以留左迦南先囉. ...

赞成,迦南安排得幾好

[quote]原帖由 trina_choi 於 08-12-10 13:38 發表
迦南佢架安排我暫時覺得幾好,起碼有MISS介紹學校來年到N1,K!,K2會教D咩,到時小朋友帶功課書本番屋企,家長可以點配合,都有大約講解,然後重帶我地參觀校舍

07~08年資料顯示
幼兒班  4  班  114人
師生比例1:7-8

但今年和明年,書上無講,所以都唔知係同07~08有無差別好大囉!

咁你囡囡收左上午定下午CLASS吖!

原帖由 萱萱娃娃 於 08-12-10 11:19 發表
我想問下你哋知唔知佢哋出年的班, 一班有多少個學生, 師生比例又如何?

我囡囡只係後備生渣, 要等到5月先知有冇位, 好煩!!

原帖由 trina_choi 於 08-12-11 00:27 發表
07~08年資料顯示
幼兒班  4  班  114人
師生比例1:7-8

但今年和明年,書上無講,所以都唔知係同07~08有無差別好大囉!

咁你囡囡收左上午定下午CLASS吖!

...

原帖由 萱萱娃娃 於 08-12-11 09:12 發表

Hi 萱萱娃娃,

請問你囡囡 interverw 時表現如何? 有否做到Miss o既要求? 因為我囝囝12月6日嗰日in. 所有問題都做到, 但叫佢開聲講o的嘢佢就一句都唔講, 所以我擔心會唔收呀!

今日已經收到取錄信,AM後補生,確認PM正取,真係激死

我今日都收到信啦, 收咗阿仔 am 班, 好開心都會留位. 係呢想問吓註冊嗰日會有咩做呢? 因為嗰日我未必出席到,可能要老公去.

喺呢trina_choi 同 KLCHO 你哋係咪住TKO? 因為你哋揀其他 Choice 都係 TKO 的. 我都係住TKO呀!

你就好la,confrim左am班,我要寫信去要求,不過都好有信心可以轉到

哈哈哈...咁大個秘密都比你知道左...係吖!我住坑口呢邊架...

原帖由 308 於 08-12-23 23:30 發表
我今日都收到信啦, 收咗阿仔 am 班, 好開心都會留位. 係呢想問吓註冊嗰日會有咩做呢? 因為嗰日我未必出席到,可能要老公去.

喺呢trina_choi 同 KLCHO 你哋係咪住TKO? 因為你哋揀其他 Choice 都係 TKO 的. 我都係住TK ...

吓...咩要等咁耐先知架...咁都真係好唔方便吖!

原帖由 萱萱娃娃 於 08-12-11 09:12 發表

Hello, 我住調景嶺架.....308 咁你住邊架??
你地有無報樂基呀...??

原帖由 308 於 08-12-23 23:30 發表

喺呢trina_choi 同 KLCHO 你哋係咪住TKO? 因為你哋揀其他 Choice 都係 TKO 的. 我都係住TK ...

原帖由 KLCHO 於 08-12-24 15:03 發表
Hello, 我住調景嶺架.....308 咁你住邊架??
你地有無報樂基呀...??

Hello KLCHO, 我住將軍澳o架,.
我無報樂基呀! 因為唔想俾囝囝返學距離太遠呀, 藍田都係極限, 咁樂基是否好好o架? in 咗未?
另外我只報咗德寶, 但未in. 等3月先in. 不過我應該都會揀迦南o架啦! 因為so far 德寶D comments 麻麻. 係呢唔知我o地嘅小朋友會否做到同學仔?
仲有想問下註冊嗰曰是否要兩個鐘? 究竟個程序做D乜?
‹ 上一主題|下一主題