用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到聖瑪加利大取錄信未?
樓主: 周大嫂
go

收到聖瑪加利大取錄信未? [複製鏈接]

原帖由 Jomei 於 08-12-16 14:12 發表
吓! 真估唔到天主教徒都唔收,有點失望~~
我地都係天主教徒,但幸運地阿囝入到下午班
但朋友個囡11月出世只係後備生
另阿囝既同學仔(全是大b)都入到下午班

...

我地也是天主教徒, 不過11月出世, 連waiting 都冇......

其實備取生/waitlist個d, 其實仲有好大機會的, 因為好多人同一時間報了幾間, 到5,6 月就會有好多位放返出來的。
因為有好多女仔考到st. paul, 考到聖心都會唔讀架。

其實如果真係想讀的話, 最好就寫多幾封信比校長, 表示你的誠意。 唔係一封, 係幾封, 分階段寫(註冊前, 留位前, 訂校服前)
我個仔上年都係天主教徒, waitlist架, 但係5月一有位, 就打來比佢讀上午啦!! 仲要一比就比上午!

其實校長係一個好有人情味既校長, 對家長亦都好好。上星期學校開生日會, 家長係唔比入既, 於是我係門口望啦! 點知佢見到我, 又知我大肚, 又知我個仔生日,  就即刻請我入去, 又叫埋個仔出來歡迎爸爸媽媽。
校長時刻都話" 多謝咁多位爸母送你地的子女來我地學校, 使我們為你地既子女服務"!!

lee間學校, 完全唔係出面d, 唔會有commercial 既感覺, 唔會樣樣都講錢。 校長, 老師又唔會敦起個款。

不過課程就唔係話好深個d, 但係好多方面都係遊戲中學習。
至於派位, 真係唔駛多講啦, 大部份都係名校既。

Hi YnnMa,

You are talking about SMM principal??
‹ 上一主題|下一主題